Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Portrét rajzolni milyen fajta...

Portrét rajzolni milyen fajta ceruzával kell?

Figyelt kérdés

Eddig sima normál ceruzával rajzoltam, de azzal nem tudok elég sötét árnyalatokat rajzolni. Mi a neve annak a ceruzának, vagy mi az, amivel a portrékat szokták rajzolni, és olyan jó sötét árnyalatokat is el lehet érni vele?

Köszi

2010. jún. 8. 11:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként rajzolni bármivel lehet, ha elég kreatív vagy :)) Egy művész ismim fekete olajfestékbe mártott szalonna! darabbal rajzol O.O És nem is akárhogy
2010. jún. 11. 10:55
 12/15 A kérdező kommentje:
Ez vicces :) Rajzolás közben ha megéhezik egy harapás a szalonnába :D
2010. jún. 11. 22:56
 13/15 anonim válasza:
Szerintem a legjobb a szénceruza...:)
2011. aug. 12. 21:53
 14/15 anonim válasza:
vegyél fekete színes cerkát. A grafit az életben nem lesz fekete mert a grafit szürke színű, nem beszélve arról hogy gusztustalan ahogy becsillan (grafitrajzot szkennelni pedig barbárság). Ha viszont feketével rajzolsz figyelj arra hogy ne úgy fogd mint a golyóstollat mert amit a hegyével rajzolsz azt az életben nem radírozod ki nyomtalanul (meg azt sem amit erősebben rányomsz, mivel viasz vagy olaj van benne, azt meg ugye nem lehet csak úgy kiszedni a papírból) kipróbálhatod még a conté-t, a pasztellcerkát, rajzkrétát vagy a fekete akvarellceruzát. Ezekkel nehezebb dolgozni viszont sokkal szebb és profibb hatást fogsz elérni velük.
2012. máj. 25. 19:26
 15/15 anonim válasza:

Én is már nagy rajzos vagyok... :D

Már előttem szinte mindent felsoroltak, még a legpraktikusabbat is a szalonnát :DD Rajzolni bármivel lehet, írta az egyik kommentelő. Lehet értelmetlen lesz, de rajzolni bármivel KELL ;) Azt értem ezalatt, hogy egy portrét-állatot-tájat-növényt nem lehet egy fajta grafittal megrajzolni... Egyszerre több kell! Vannak netről rendelhető készletek, azokat már csak akkor rendeld meg, hogyha annyira profi vagy, hogy tükörből lerajzolod magad, amúgy nem érné meg, mert szenvednél vele, és kb. hármat rajzolsz, és el is faragtad a konkrét ceruzát... bár azok is meg vannak osztva (light, medium, dark, white)... Vannak ceruzamárkák (stabilo, koh-i-noor, faber castell) Amelyikek megfizethetők szerintem a stabilo és a koh-i-noor, de a koh-i-noort jobban ajánlom, mert vettem stabilot, 2 darab 4B-s cerka volt benne, elfaragtam... mindig beletörött a hegy, és nagyon idegesítő volt, hogy aznap vettem meg, és mindössze egy darab rajzolt sikerült alkotnom vele, a koh-i-norr ezzel ellentétben egész jó, egyszer-kétszer törött bele a hegy, ami nálam még türhető.

Vegyél koh-i-noort, abból 4B-set, és egy 6B-set, mert ugye minél "Bsebb" annál puhább egy ceruza, és 2B-set vegyél még. a HB-ssel elrontot, azért, mert az nagyon kemény fajta grafit, undorító világos szürke, ráadásul a papírt is megkarcolja, így nehéz lesz kiradírozni :s Ha hobbiból rajzolsz, akkor felesleges rajzszenet venned... csak a pénzt dobod ki, főleg ha a faber-castellt veszed meg, az 1000-1500forint, nem jobb, mint a társai... szóval koh-i-noor, 2B nálam a LIGHT, 4B MEDIUM, és a 6B a DARK. ;)

2014. szept. 20. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!