Budapest milyen város szerintetek?
Leírom, én hogy látom BP-et.
Én rendszeres ingázó vagyok vidékről, vagyis viszonylag jól ismerem a fővárost.
A belváros része nagyon szép, arra nem lehet panasz.
A külvárosok viszont nem csak, hogy koszosak, de még biztonságban sem érezheted magad. Ez különösen igaz a panel lakótelepekre.
A közlekedést egy szóval tudnám jellemezni: borzalmas. Autóval haladni lehetetlen az állandósult dugók miatt. Persze az is igaz, hogy sok városi részt, utat, még a szocializmus idején építettek ki, amikor még jelentősen kisebb volt az autóforgalom. De a szükséges újítások elmaradása miatt ez igen nagy gondot jelent.
A tömegközlekedés teljes mértékben elavult. Van néhány újabb jármű is (pl. Combino), de a járműpark nagy része már meglehetősen régi. A buszokkal történt meghibásodások már lassan mindennapossá válnak.
A BKV inkább híres a Nokia telefonos dobozairól, mint a BKV-s járművek gyorsaságáról, tisztaságáról.
A jegyek ára irreálisan magas, a bérleteké szintúgy.
A legtöbb helyen nem lehet kártyával fizetni, és sok helyen jelent gondot a jegy kifizetése, főleg, hogy automaták vagy nem léteznek, vagy nem működnek.
Az állomások, koszosak, büdösek, az ember szeretne gyorsan odébb állni, amire persze nincs lehetőség a gyakori járatkimaradások, és a szokásossá vált késések miatt.
Amúgy az egész fővárosban sok a hajléktalan, és a kéregető, az ember szinte mindig beléjük fut (én régebben minden nap találkoztam velük).
Szóval: miénk Európa leglepukkantabb fővárosa, és korrupcióban ők a császárok, és igenis nálunk vannak a világ legdrágább vonaljegyei.
Budapest, én így szeretlek.
Büdös, koszos, tele bunkó emberekkel!
De én így szeretem =)
Nagyon ember-függő válaszok ezek...
Ha van összehasonlítási alapod (több féle) akkor láthatod, hogy Budapest szép.
Igaz, hogy koszos és vannak rossz környékek, de az hol nincs??!!
Szerintem gyönyörűek a régi épületek (igen, akkor is ha esik le a vakolat) gyönyörűek a hidak (közel s távol egyedülállóak vagyunk Duna és híd ügyben).
A Kopaszi-gát elmondhatatlanul kellemes hely - ajánlom mindenkinek!!! - a Margit Sziget szintén. Vagy egy kis hegyünk is, vár, Mátyás templom, Bazilika.
Az ide látogató külföldiek el vannak ájulva a várostól, a fiatalok szerint egy party-város, ahol rengeteg szórakozási ÉS művelődési lehetőség, kulturális program van.
Sokkal több itt a jó, mint a rossz, csak felfogás kérdése. Ha csak a sz@rt keresed és veszed észre, akkor keserű életed lesz.
Én szeretek itt élni s szerencsésnek érzem magam.
"Igaz, hogy koszos és vannak rossz környékek, de az hol nincs??!!"
Azért vidéken én még nem láttam hugytól bűzlő aluljárókat/utcákat, csövesek ekkora tömkelegét, a benzingőztől befeketedett házakat... pedig gyakran járok az ország keleti részén, de még az ottani városok is tisztábbak Budapesthez képest. Pedig az egy sokkal szegényebb rész.
Szerinted vidéken nincsenek nagyvárosok? :P
Egyébként jártál már Amszterdamban? Berlinben? Brüsszelben? Zágrábban? Moszkvában? Mindegyik milliószor tisztább! Na jó, bevallom, Madrid talán képes lenne felvenni mocsokban a versenyt Budapesttel =)
adok egy tomor es maximalisan objektiv velemnyt amivel mindenki egyet fog erteni:
NAGY! Nem hatalmas, de mindenkeppen NAGY.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!