Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit gondoltok? Budapest...

Mit gondoltok? Budapest tiszta vagy koszos város? És szerintetek mi lehetne a követendő példa? Melyik a legtisztább főváros és melyik néz ki a koszosabban?

Figyelt kérdés
2011. febr. 13. 15:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Budapest szép város lenne,ha nem lenne ennyire koszos.

Ausztriában pl.szép tiszták a városok.de ezen kívül máshol még nem jártam,nincs viszonyítási alapom.

2011. febr. 13. 16:03
 2/11 anonim ***** válasza:
61%
Mostanában sokat utazok az országban és mindig elszörnyülködök, hogy miért ennyire igénytelen a magyar nép. Nem csak a nagyobb városok mocskosak, szemetesek, hanem a faluk is, sőt még az országutak menti árkok is tele vannak szeméttel. Ilyenkor kicsit szégyellni szoktam, hogy magyar vagyok...
2011. febr. 13. 16:11
 3/11 anonim ***** válasza:

Tiszta kosz!:)

Ha már eleve rendesen ügyelnének, hogy tisztán tartsák, akkor az emberek is mindjárt másképp állnának hozzá. És a saját portájuk előtt is sepregetnének egy kicsit...Oda-vissza működik, később kevesebb gond is lenne vele, kevesebbe is kerülne.

2011. febr. 13. 16:15
 4/11 anonim ***** válasza:

Szerintem ez a környék ahol lakom talán nem annyira vészes. Persze lehetne tisztább, itt is vannak csikkek eldobálva meg néha kutyapiszok, vagy 1-2 egyéb szemét, de nem jellemző. Összességében nem lehet Bp-t tiszta városnak mondani, az biztos, de azért vannak ennél jóval redvásabbak is.

Hogy melyik a legtisztább azt nem tudom. De pl. Berlinben mikor voltam, nem emlékszem hogy az koszos lett volna.

2011. febr. 13. 16:21
 5/11 anonim ***** válasza:
61%

Én Budapesti vagyok,és amíg ott éltem magát a főváros elég koszosnak tartottam.De az élet úgy hozta,hogy fél évet Párizsban,és 2 évet Londonban éltem..(jelenleg is egy angol kisvárosban élek)Na azóta amióta ilyen tapasztalataim vannak már nem is tartom Budapestet koszosnak..Párizs és London Budapesthez képes egy szemétbánya.Koszos,büdös,és okádék az egész..Elég gáz,hogy jelenleg a városközpontban élek,és amikor megyek valahová mindig figyelnem kell a járdát,hogy ne lépjek a kutyaszarba vagy egy hányásba..(pedig alig pár méterre van egy nagy park a kutyáknak..)

Egyébként voltam Egyiptomban,és Indiában is,nos azok még Londont és Párizst is felülmúlják koszosságban..

Így vissza gondolva Budapest nem is olyan koszos..

2011. febr. 13. 16:39
 6/11 anonim ***** válasza:

Koszos mocskos büdös, ami köszönhető a rengeteg közlekedési lámpának amik dugókat okoznak!

Nem költenek környezet dekorációra egy fillért sem, alig vannak a közterületeken virágok, karbantartott fák, gyepek stb.

A Karácsonyi dekoráció is NULLA volt!

Az épületeket sem renoválják, nem tatarozzák újra, semmire sem költenek, vagy lenyúlják az arra félretett pénzeket is.

Ha elmész pl Győrbe, vagy Székesfehérvárra, hát le fog esni az állad hogy mekkora a különbség!

2011. febr. 13. 16:53
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Koszos, egyrészt azért, mert nem fordítanak rendszeresen pénzt az épületek tisztán tartására, sok épület kopik, van amit csak le kellene mosni/festeni. Másrészt az emberek is igénytelenek, a többségük sajnos gusztustalanul viselkedik, pl. ott a kuka 10 méterre, és inkább az útra dobja a szemetet, eldobálja a buszon, begyömöszöli az ülés mellé, mert nem bírja pár megállót tartogatni, eldobja a csikket, mert lusta 3 méterrel arrébb a kukán elnyomni, majd kidobni. Aztán persze ott vannak a graffitik is, amiknek sosem láttam értelmét...de azt hiszem, az a réteg, aki alkotja őket egyébként is mellőz mindenféle agykapacitást, szóval...

Számomra Stockholm volt egyébként a legszebb, legtisztább főváros, ahol jártam.

2011. febr. 13. 16:58
 8/11 anonim ***** válasza:
Ez így van, aki azt mondja Budapestre, hogy koszos, az még nem járt Nyugat-Európában vagy az arab világban. Na azok igencsak überelik. Nyugaton egyedül a német nyelvű országok városai a tisztábbak, a többi mind rosszabb, mint Budapest.
2011. febr. 27. 11:20
 9/11 anonim ***** válasza:

Budapest: kosz, szegénység, lehetetlen közlekedés, sz.r utak.

Ausztriában, Horvátországban érdemes szétnézni. Ott tisztaság van.

2011. aug. 1. 13:31
 10/11 anonim válasza:
Budapest nekem koszosabbnak tűnik, mint London. Utóbbi belvárosa rendezett, falfirkák nem csúfítják el az épületeket, valamint a levegő tisztább, ez látszik az épületeken is.
2012. ápr. 13. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!