Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Elítélendő az, aki az utcán...

Elítélendő az, aki az utcán énekel, zenél, fest, előad valamit stb. és a járókelőktől kapott adományokból él? Szerintetek ők koldusok vagy művészek?

Figyelt kérdés
2017. júl. 25. 15:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nekem az a véleményem, és a tapasztalatom, hogy zenélésből nagyon nehéz megélni, illetve a zeneiparba egyáltalán bekerülni szinte lehetetlen. Viszont rengeteg olyan zenész van, aki tehetséges, és szereti is csinálni, csak mondjuk nem tud hol fellépni, vagy nincs pénze kiadni egy albumot. Én egyáltalán nem ítélem el azt, aki inkább kiáll az utcára zenélni és azt csinálja, amit szeret, mint hogy elmenjen egy gyárba 12 órázni 3 műszakban és teljesen belefásuljon az egészbe. Aki jól csinálja, az meg tud élni belőle. Nyugat-Európában élek, itt az utcai művészetnek saját kultúrája van. A legtöbb embernek, akiket kint látok az utcán zenélni, weboldala van, névjegykártyát osztogatnak, lehet őket hívni eseményekre zenélni. Olvassátok el Amanda Palmer: A kérés művészete című könyvét, rengeteg mindent megtudhattok belőle az utcai művészetről. Persze itt nyugaton is vannak, akik azzal cseszegetik ezeket az embereket, hogy miért nem mennek el dolgozni koldulás helyett, de szerintem az utcazenélés messze nem koldulás.

Akit meg zavar a zene, annak kb. 10 másodpercbe telik elmenni mellette.

2017. aug. 17. 14:38
 12/15 anonim ***** válasza:
11-es, mi sem a tehetséges utcazenészekről beszéltünk itt, hanem azokról, akik vhonnan bugáztak egy szintit, aztán nulla hanggal gajdolnak vmit... az ember akkor ad szívesen pénzt, ha cserébe kap vmi értékelhetőt. Jelen esetben hallgatható, jó, fülnek kellemes hangot, zenét.
2017. aug. 17. 14:41
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a kérdésből az jött le, hogy a kérdező arra kíváncsi, hogy az utcai művészeket a többség valódi művésznek tartja-e.

De ha már olyan hajléktalanokról van szó, akiknek nincs tehetségük a zenéhez, de mégis kiülnek játszani, én inkább nekik adnék pénzt, mint azoknak, akik csak ott ülnek a fal mellett és nem csinálnak semmit, legfeljebb leszólongatják az embert, hogy nincs-e aprója. Szerintem aki zenél, még ha hamisan csinálja is, sokkal jobban megdolgozik azért a pénzért, mint aki kiül egy kis táblával és nem csinál semmit.

2017. aug. 17. 15:37
 14/15 anonim ***** válasza:
ebből még semmit sem tudunk. ismerősöm is csinálta,de mellette egyetemre járt meg egy boltban dolgozott.
2018. aug. 3. 12:44
 15/15 anonim ***** válasza:

Ha látszik, hogy van tehetsége hozzá és nem is egy szakadt alak, van rendes hangszere is akkor művész, utcazenész.

De ha csak ül és tartja a kalapot, vagy valami olyannal próbálkozik ami megkérdőjelezhető teljesítmény, például csörömpöl valamivel, vagy levegő-katarézik, akkor koldus.

2023. szept. 24. 00:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!