Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Elítélendő az, aki az utcán...

Elítélendő az, aki az utcán énekel, zenél, fest, előad valamit stb. és a járókelőktől kapott adományokból él? Szerintetek ők koldusok vagy művészek?

Figyelt kérdés
2017. júl. 25. 15:21
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
10%
Szerintem csak egyszeruen nem akarnak dolgozni.. ( johet a lepontozas)
2017. júl. 25. 15:34
 2/15 anonim ***** válasza:
57%

"az utcán énekel, zenél, fest, előad valamit"

Ha úgy helyezkedik el, hogy nem zavarja a közlekedést, valamint nem sérti az erkölcsöt, nem erőszakos és nem követel - akkor semmi probléma nincs vele. Csak a kéregetőket és az erőszakos árusokat nem bírom.

Utána jön, hogy nem fizet adót, de ezt intézik a hivatalnokok.

2017. júl. 25. 15:34
 3/15 anonim ***** válasza:
72%
Én nem ítélem el, mert ők legalább adnak vmit az adományokért - abban az esetben, ha tehetségesek. Azt pl. koldusnak meg munkaundoritiszesnek tartom, aki fahangon énekel, mindenféle tudás nélkül, úgy tesz, mintha játszana a szintetizátorán, pedig az automata stb.
2017. júl. 25. 15:43
 4/15 A kérdező kommentje:
Azért az szerintem nem igaz, hogy nem akarnak dolgozni. Elég nehéz fizikai munka órákon át ott állni és szerepelni. Meg aki ebből él, az nem is csak jó időben áll ki, hanem télen, hidegben, szélben is.
2017. júl. 25. 16:13
 5/15 anonim ***** válasza:
Igen az. Engem zavarnak.
2017. júl. 26. 07:53
 6/15 A kérdező kommentje:
Utolsó, az is zavar, ha bemész egy üzletbe, ahol szól a rádió?
2017. júl. 26. 14:37
 7/15 anonim ***** válasza:
14%
Minek kérdezed meg, ha nem érdekel mások véleménye? Nem b+, a rádió nem zavar. Olyan emberek zenéit játsszák le, akik letettek valamit az asztalra, és egyébként sem csak a zenészekről volt szó.
2017. júl. 26. 15:33
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, azért ezeknek az embereknek a többsége nem művész, nem tehetséges, és rohadtul nem állnak több órát kinn a hidegben egyhuzamban... sok, amikor megunja, szépen összepakol, és hazamegy (akár a nap közepén is), bemegy egy kávézóba, elmegy enni, ha meg nem oda, akkor is mondjuk aluljáróba.

Amúgy ha tehetséges az illető, akkor nem zavar engem a zene, ha nem olyan helyen szól, ahol zavaró vagy nem illendő. Az üzletben meg nem zavar a zene, mert ált. a stílusom, és legalábbis félig tehetséges emberek zenéje szól, nem az alkesz automata szintis Józsibácsié, meg a fahangon dajdajozó Pistikéé. Utóbbi kettőnél azt is jobban értékelem, ha csak kéregetnek.

2017. júl. 26. 15:40
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy meg több ilyen embert ismerek távolról, és azárt a többségről kiderült, hogy hát azért lett volna neki munka, de "ennyiért nem fogok elmenni fizikai munkát végezni" meg "nekem nem kell főnök, hogy megmondja, micsinájjak" vagy zavarja, hogy akkor le kéne szokni az alkoholról.
2017. júl. 26. 15:42
 10/15 anonim ***** válasza:
Azért abból az alkalmankénti párszáz forintból elég nehéz megélni
2017. júl. 27. 12:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!