Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Tudnátok segíteni ezekben a...

Tudnátok segíteni ezekben a Pilinszky versekben?

Figyelt kérdés
Pilinszky Négysoros és Agonia christiana c. Versei melyik/milyen kötetben vannak benne és hányadik oldalon?

ma 11:02
 1/7 anonim ***** válasza:
52%

Ez egy google keresés lett volna, de ha ilyen életképtelen vagy, tessék, Pilinsziky összegyűjtött művei (kötetenként rendszerezve, minden cím kattintható):

[link]

Egyébként az téged hogy segítene, ha tudnád, hogy abban a kiadásban, ami a mi polcunkon van, hányadik oldal?? Ezt a részt abszolút nem értem...

ma 11:18
 2/7 A kérdező kommentje:
Bibliográfiába kell tehát muszáj hogy könyv legyen egyébként meg köszönöm a kultúrált választ
ma 11:25
 3/7 anonim ***** válasza:

Ajánlom az mek.oszk.hu oldalt.

De az elsőnek igaza van: több kiadása létezik Pilinszkynek.

A Pilinszky összesen viszont meg találod, hogy melyiket mikor írta, melyiket melyik “gyűjtőcím” alatt.

ma 11:38
 4/7 anonim ***** válasza:
Jav.: megtalálod.
ma 11:39
 5/7 anonim ***** válasza:

Négysoros a Harmadnapon c. kötetben 1956-ban.

[link]

Pilinszky összes

[link]

ma 11:47
 6/7 anonim ***** válasza:

Ezt beleírhattad volna a kérdésbe is...

Ez esetben egyébként kénytelen vagy elmenni egy könyvtárba és megnézni. Mert a kiadással együtt kell megadni ilyen esetben. Viszont szerintem ha már a könyvtárban vagy, kérdezd meg, hogy ilyenkor mi a szokásos mód. Nekem olyan fura, hogy ilyen esetben oldalszám kell, hiszen a szöveg hitelessége és megtalálhatósága szempontjából mindegy, hogy egy vers a 1962-es Móra kiadó féle kiadás 35. oldalán van, vagy a 2013-as Kossuth kiadó féle kiadás 42. oldalán (légbőlkapott példák, csak hogy jobban értsd, mire gondolok).

Magyar irodalomból nem írtam olyasmit, ahol bibliográfia kellett volna, de amikor ilyesmit írtam az egyetemen, akkor csak a szöveget kellett megadni, azt nem, hogy hányadik oldal egy tetszőleges nyomtatott példányban (ókortudományokat hallgattam, szóval csak ilyen példám van szemléltetni: tehát ha Pliniusra hivatkoztam, akkor meg kellett adni, hogy Plinius, Naturalis historia, 11. könyv, 3. fejezet. Ha meg versekre, akkor a sorokat, Homérosz, Iliász, 14. ének, 325-342. Ezeknek van egy nemzetközi sztenderd rövidítése, de azzal nem fárasztalak).

ma 11:52
 7/7 anonim ***** válasza:
Ja és manapság bibliográfiába is elfogadják az internetes linket. Hiteles forrásból persze, tehát a MEK pont jó. Szögletes zárójelben kell mögé írni, hogy mikor nyitottad meg utoljára (mert ugye ezek idővel változhatnak).
ma 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!