Grafikusok, festőművészek, mérnökök, divattervezők, ill. bárki, aki alkot, miként rajzoltok, asztallapon vízszintesen vagy állványon függőlegeshez közeli módon, miért?
Aki tanulta, miként tanították? Mivel indokolták a módszert? Neked melyik vált be és miért kedveled jobban?
Aki nem kedveli, de muszáj úgy alkotnia, miért nem szereti, miért nem változtat a technikán?
Ha hobbisták válasza is érdekel: attól függ. Van, amit vízszintesen az asztalon, van amit többé-kevésbé megdöntve. A méret is számít, minél nagyobb a lap/vászon, annál közelebb van a függőlegeshez a dőlésszög. Sokszor dolgozom akvarellel, azt ugye nem szerencsés nagyon megdönteni, mert lefolyik a festék. De pasztellel, akrillal szívesen dolgozom állványon.
Nincs jó helyem most, de majd ha lesz, olyan asztalt veszek rajzolni, aminek igény szerint dönthető a lapja, mert azt vettem észre, hogy sokkal jobban tudok úgy rajzolni (nem utolsó sorban a testtartásnak is jót tesz, hajlamos vagyok görnyedni).
#1 Természetesen, mindenki véleménye, tapasztalata érdelek, aki alkot! Köszi a hozzászólást!
Melyik korosztályhoz tartozol, ha szabad megkérdezni? Mikor kezdtél alkotni? Ez felnőtt korban vált igénnyé vagy mindig is hobbid volt?
kora harmincas vagyok :D
Mindig is alkottam, amióta először zsírkrétát kaptam LOL Ovis koromban egyszer anyukám egy iszonyú vastag kifestőt vett nekem, mert megunta, hogy párhetente újat vegyen, minden kiszanált irodai nyomtatott oldalt elkunyeráltam rajzolni, aztán ahogy felnőttem folyamatosan majdnem minden éppen divatos kreatív dolgot kipróbáltam a gyöngyállatkáktól a barátságkarkötőn át a dekupázsig. Mindig kézzel készített ajándékokat adtam a családtagjaimnak szülinapra és karácsonyra, plusz magamnak is készítettem ezt-azt (például néhány évente varrok magamnak kézzel egy új tolltartót, kismillió van, de ha rámjön a hoppáré, hogy varrni akarok, majdnem mindig tolltartó lesz belőle LOL). Amíg egyetemre jártam nem nagyon volt idő és hely, de amikor beütött a pandémia, megint nekikezdtem. Mivel most már tényleg majdnem naponta rajzolok vagy festek, egészen látványos a fejlődés. Ha érdekelnek a műveim, privátban megadom az instámat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!