Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Megnéznétek az irásomat?

Megnéznétek az irásomat?

Figyelt kérdés

Ne haragudjatok, a helyesírásom nagyon nagyon rossz pedig rengeteget olvasok és írok de nem javul:/

Nagyon szeretek írni, persze csak hobbibòl, jol esik ki írni magambòl mindent.

Kivancsi vagyok hogy milyennek látjátok a stilusát, át-e lehet érezni? Köszönöm a véleményeteket:) :

Fájdalmas, keserû kìn az élet. Pokoli fájdalommal teli, èrzem, mikor a szemedbe nèzek. Ahogy a nap sugara nyugovora tèr, a sötetség leple oly szotlanul csap le ránk akar a tigris a vadra. Becserkeszi, odaoson, majd ráveti magat. Ilyen vagy te is nekem..

Az èjji fátylad rám ereszted, hangod közben a távolba engeded. Megidéz, magával ragad és közben megfolyt.. Nem tudok menekülni karod ölelésébôl mely bàrsonyos tapintással eggyè válik az enyémmel.

Szerelem?! Relytèly hogy honnan van pokoli erôd, mely mégis oly angyali mikor ajkaival rám mosolyog.

Talán csak képzeletem aprò szülemènye, elmém bohòkás játéka mind az ami szìvemet és lelkemet egyszerre marcangolja. Felemel és eltaszít, életet add és elvesz egyben. Összezavar minden aprò mosoly a szád szélèn, és a csillogas mélyen a szemedben. Talán ez az egesz csak egy délibáb, melyet a fáradtság ébreszt és a szerelem táplál, hisz minden aprò szikra egyre nagyobb tüzet csihol az elmémben mely feléget mindent körülötted es körülöttem.

Akar egy járvany, olyan mint a pestis. Tömegeket mozgat es rombol, háborukat indít és álmokat ébreszt, minden pusztitásban ô az egyedüli vétkes. Hiánya mégis teljesen felemészt hisz szárnyakkal ölt fel hogy a pokolbòl a mennyorszàgba térve végre mellkasodra hajthassam a fejemet, csak fond körem kerlek mind két kezedet..

Hadd hogy szerelmünk táncot járjon mégegyszer a reményteleség tengerén, majd a habzò hullamok között elvesszen a napfény alatt a türkizlô vìz fenekén.

Ottleszel az éjszaka rejtett àrnyékában, a holdfény lábnyomában, a nap égetô sugarában, a beteljesült és a beteljesületlen vágyakban, a fájdalmamban, a fájdalmában, a mosolyuk mögött, a szemünkbe nèzve, ott vagy mindenhol igy reménytelenül is remélve.

2017. máj. 23. 23:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
76%
Ne haragudj, de engem annyira zavar a sok helyesírási hiba, hogy elvonja a figyelmemet arról amiről szól a történet. Így végig se olvastam..
2017. máj. 23. 23:39
 2/12 A kérdező kommentje:
Meg értem, és te ne haragudj! Köszönöm azért.:)
2017. máj. 23. 23:40
 3/12 anonim ***** válasza:
93%

első vagyok..

Nincs a gépeden helyesírás ellenőrző? mert ha nincs akkor telepítsd fel. Jó dolog. Minden hibás szöveget pirossal aláhúz, és te kitudod javítani, így egyre jobban megtanulsz helyesen írni. Vagy ha nem vagy biztos valamelyik szóban, akkor használd a helyesírás szabályai könyvet. Én diszlexiásan így csinálom. Inkább lassabban írom, vagy ötször átolvasom, de még így is akadnak hibáim. Egyébként odáig elolvastam, hogy "Becserkeszi, odaoson, majd ráveti magat. Ilyen vagy te is nekem.. "

Nem volt rossz. gyakorolj.

2017. máj. 23. 23:49
 4/12 A kérdező kommentje:

Sajnos nekem is diszlexiás problém van, anno azt mondták, fel is mentettek meg anno suliba pár tantárgybòl. Azota nem tudom..:)

Köszönöm, le is töltök eggyet a telefonra :)

2017. máj. 23. 23:53
 5/12 Csicsky ***** válasza:
100%
Én nem szoktam az írásokat véleményezni (ezt másokra hagyom), de küldtem egy összeállítást privátban, amit azoknak szoktam elküldeni, akik kedvtelésből, hobbiból írogatnak, hogy könnyebben boldoguljanak az írással (tanácsok, linkek, szakirodalom, tesztolvasók).
2017. máj. 24. 00:07
 6/12 A kérdező kommentje:
Igen, olvastam. Válaszoltam is, köszönöm:)
2017. máj. 24. 00:19
 7/12 anonim ***** válasza:
77%
Egy-két helyesírási hiba az oké, de ebben rengeteg van. Arról nem is beszélve, hogy miért nem írsz normális ékezetekkel, és miért hagyod le az ékezeteket a szavakról? Ez nem indokolható rossz helyesírással, ha az ember leül és ír valamit akkor alap, hogy törekedjen a minimum igényességre. Ezen kívül nem túl eredeti maga a tartalom se. Nem arról van szó, hogy ne lehetne szerelmes novellát vagy szösszeneteket írni, de ez pont olyan mint bármelyik ponyvában. Kicsit több kreativitás kellene, egyéni szóhasználat, meg persze rengeteg, rengeteg olvasás!
2017. máj. 24. 18:23
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Remélem nem haragszol meg kérdező, de kijavítgattam a hibákat, amiket én láttam, így hátha elolvassa az is, aki emiatt megragadt az első sorokban :)

Egyébként, én találkoztam itt már ennél jóval botrányosabb helyesírással, szerintem ez még az enyhe kategória. Ha neten vagy, Drága Kérdező, akkor írd be a keresőbe azt a szót, amiben nem vagy biztos, van, mikor én is így ellenőrzöm magamnak, és sokkal jobban rögzül! ;) Másolj szövegrészleteket, verseket, stb-ket, amik tetszenek, attól is javul az írás, és hobbinak sem rossz :) Nekem is volt egy füzetem, amiben a kedvenceket gyűjtöttem :D ( Illetve, ha erre jársz, nekem is írhatsz nyugodtan, nagyon szívesen segítek! :) )

Egyébként, nekem tetszik az írásod! Nem egy novella részlet, de szerintem megállja a helyét. Lehet csak én vagyok ilyen kis bárány lelkű, de érzem, és értem is a tartalmát. Ahogy olvastam, elgondolkoztam azon, hogy én például nagyon szívesen újra olvasnám verses formában! Versíráson még nem gondolkodtál? :)

És akkor a javított szöveg:

Fájdalmas, keserű kín az élet. Pokoli fájdalommal teli, érzem, mikor a szemedbe nézek. Ahogy a Nap sugara nyugovóra tér, a sötétség leple oly szótlanul csap le ránk, akár tigris a vadra. Becserkészi, oda oson, majd ráveti magát. Ilyen vagy te is nekem...

Az éji fátylad rám ereszted, hangod közben a távolba engeded. Megidéz, magával ragad, és közben megfojt... Nem tudok menekülni karod öleléséből, mely bársonyos tapintással eggyé válik az enyémmel.

Szerelem?! Rejtély, hogy honnan van pokoli erőd, mely mégis oly angyali, mikor ajkaival rám mosolyog.

Talán csak képzeletem apró szüleménye, elmém bohókás játéka mind az, ami szívemet, és lelkemet egyszerre marcangolja. Felemel, és eltaszít, életet ad, és elvesz egyben. Összezavar minden apró mosoly a szád szélén, és a csillogás mélyen a szemedben. Talán ez az egész csak egy délibáb, melyet a fáradtság ébreszt, és a szerelem táplál, hisz minden apró szikra egyre nagyobb tüzet csihol az elmémben, mely feléget mindent körülötted, s körülöttem.

Akar egy járvány, olyan, mint a pestis. Tömegeket mozgat, és rombol, háborúkat indít, és álmokat ébreszt, minden pusztításban ő az egyedüli vétkes. Hiánya mégis teljesen felemészt, hisz szárnyakkal ölt fel, hogy a pokolból a mennyországba térve, végre mellkasodra hajthassam a fejemet, csak fond körém kérlek mindkét kezedet...

Hadd, hogy szerelmünk táncot járjon még egyszer a reménytelenség tengerén, majd a habzó hullámok között elvesszen a napfény alatt, a türkízlő víz fenekén.

Ott leszel az éjszaka rejtett árnyékában, a holdfény lábnyomában, a nap égető sugarában, a beteljesült, és a beteljesületlen vágyakban, a fájdalmamban, a fájdalmában, a mosolyuk mögött, a szemünkbe nézve, ott vagy mindenhol, így reménytelenül is remélve.

2017. máj. 25. 01:18
 9/12 anonim ***** válasza:
71%

"kitudod javítani"

Elváló igekötő. Helyesen: ki tudod javítani.

Ami a kérdező szövegét illeti, a helyesírási hibákon túl ez egyszerűen sok. Túl irodalmi akarsz lenni, pedig az igazán jó írók egyszerűen fogalmaznak. "Fájdalmas, keserû kìn az élet. Pokoli fájdalommal teli, èrzem, mikor a szemedbe nèzek." Ilyet a 21. században nem írunk le, mert röhejesen anakronisztikus.

2017. máj. 27. 10:50
 10/12 anonim válasza:
100%
Nekem tetszik az amit írtál, mert át tudom érezni a mondanivalóját. Lehet, hogy nem mindenkinek tetszik, de ettől függetlenül ne add fel! A helyesírási hibákat észrevettem, de nem ítéllek el érte. Sok sikert kívánok az írásaidhoz.
2017. máj. 29. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!