Véleményetek a versemről?
Nem fáj a szív, bár
volna miért fájnia,
a közöny húrjait
pengeti a ma éjszaka.
Dallama rám terül,
és már régóta szemez
velem, úgy teszek
mint mindig,
magamhoz ölelem.
Mint elmúló fájdalom
olyan ez,
csak még meg sem érkezett,
amíg fel nem fogom mit
teszek, csak
szorítom ezt a két kezet.
Jó, írok párat, de nem szeretném, ha kedved szegné. Ha fejlődni akarsz, szerintem az őszinteséggel előrébb jutsz.
Vegyük ezt a versszakot:
Fagyos szél terült szét
a néma tájon körülöttem,
s a fagyos folyón én
némán szétterültem;
Egy ilyen kis versszakon belül elég zavaró, hogy a szétterül szó kétszer fordul elő. "A fagyos folyón én némán szétterültem"- hát ez majdnem a humor kategória.
És a valódit írd! Te a fagyos folyóra ráfekszel, és úgy szemlélődsz? Ugye, nem? Max. a befagyott folyóra lehetne, de akkor meg odafagysz. Szóval hiteltelen. Olyasmiről írj, ami megtörtént veled, ami nagyon foglalkoztat. Úgy kell megfogalmaznod a mondandódat, ahogy még senki. Nem jobban, csak máshogy. Olvass sok verset, hidd el, segíteni fog!
Nos, nem tudok verset írni, és éppen ezért válaszolok, mert egy versnek az olvasókat kéne meghatni. (A poet.hu-t ismerem, tényleg egymás popsiját nyalják körbe )
Nem mondom, olvastam ennél rosszab próbálkozást is, de messze nem érzem igazinak. Olyan érzete van, hogy ilyent én is tudnék írni 1 óra alatt, ha kicsit összekapom magam.
Sablonos a téma, rengeteg bántó szóismétlés.
Már az első két sorban is 2x szerepel a "fáj" szó valamilyen formában, és itt már el is van rontva, ez az a pont, hogy jobb biztos nem lesz.
Áruld már el, egy dallam hogyan szemez veled? :)
A dallamnak 2 keze van? Itt te hangzatosnak szánt sorokat dobáltál ösze logikátlanul.
"de már bepiszkult a szív,
mert gaztett van benne. "
A bepiszkult, egy külső hatás eredménye, a valami van benne, pedig egy állapot. Hogyan került oda a gaztett? Pont fordítva, az ott lévö gaztett lett a bepiszkulás eredménye....
A #7 második fele viszont tetszik.
blablabla...
olvassatok már el akkor egy Závada Péter verset és utána beszélhetünk a szabályokról ami a szavakat illeti. Bár tényleg elég gyengék a verseim, de a versírás egy önkifejező eszköz és hogy van-e vagy nincs ilyen szó, nem érdekel.
A bepiszkult, egy külső hatás eredménye, a valami van benne, pedig egy állapot. Hogyan került oda a gaztett? Pont fordítva, az ott lévö gaztett lett a bepiszkulás eredménye....
miről beszélsz? :D te most szándékosan magyarázod félre és fordítod meg azt ami egyébként egyértelmű?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!