Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Véleményetek a versemről?

Véleményetek a versemről?

Figyelt kérdés

Nem fáj a szív, bár

volna miért fájnia,

a közöny húrjait

pengeti a ma éjszaka.

Dallama rám terül,

és már régóta szemez

velem, úgy teszek

mint mindig,

magamhoz ölelem.

Mint elmúló fájdalom

olyan ez,

csak még meg sem érkezett,

amíg fel nem fogom mit

teszek, csak

szorítom ezt a két kezet.

2017. máj. 21. 00:56
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
68%

Jó, írok párat, de nem szeretném, ha kedved szegné. Ha fejlődni akarsz, szerintem az őszinteséggel előrébb jutsz.

Vegyük ezt a versszakot:

Fagyos szél terült szét

a néma tájon körülöttem,

s a fagyos folyón én

némán szétterültem;

Egy ilyen kis versszakon belül elég zavaró, hogy a szétterül szó kétszer fordul elő. "A fagyos folyón én némán szétterültem"- hát ez majdnem a humor kategória.

És a valódit írd! Te a fagyos folyóra ráfekszel, és úgy szemlélődsz? Ugye, nem? Max. a befagyott folyóra lehetne, de akkor meg odafagysz. Szóval hiteltelen. Olyasmiről írj, ami megtörtént veled, ami nagyon foglalkoztat. Úgy kell megfogalmaznod a mondandódat, ahogy még senki. Nem jobban, csak máshogy. Olvass sok verset, hidd el, segíteni fog!

2017. máj. 21. 02:05
 12/37 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom miért humor kategória nekem meg pont a szóismétlés tetszik benne. :D
2017. máj. 21. 02:15
 13/37 anonim ***** válasza:
33%

Nos, nem tudok verset írni, és éppen ezért válaszolok, mert egy versnek az olvasókat kéne meghatni. (A poet.hu-t ismerem, tényleg egymás popsiját nyalják körbe )

Nem mondom, olvastam ennél rosszab próbálkozást is, de messze nem érzem igazinak. Olyan érzete van, hogy ilyent én is tudnék írni 1 óra alatt, ha kicsit összekapom magam.

Sablonos a téma, rengeteg bántó szóismétlés.

Már az első két sorban is 2x szerepel a "fáj" szó valamilyen formában, és itt már el is van rontva, ez az a pont, hogy jobb biztos nem lesz.

Áruld már el, egy dallam hogyan szemez veled? :)

A dallamnak 2 keze van? Itt te hangzatosnak szánt sorokat dobáltál ösze logikátlanul.

2017. máj. 21. 02:33
 14/37 A kérdező kommentje:
KissMyselfSoPretty tudod mi az hogy megszemélyesítés?
2017. máj. 21. 02:35
 15/37 A kérdező kommentje:
Ha logikát akarsz akkor menjél sodokuzni szevasz.
2017. máj. 21. 02:36
 16/37 anonim ***** válasza:

"de már bepiszkult a szív,

mert gaztett van benne. "

A bepiszkult, egy külső hatás eredménye, a valami van benne, pedig egy állapot. Hogyan került oda a gaztett? Pont fordítva, az ott lévö gaztett lett a bepiszkulás eredménye....

A #7 második fele viszont tetszik.

2017. máj. 21. 02:38
 17/37 anonim ***** válasza:
Szerintem tudja, meg én is tudom, de valami összefüggésnek/ legalább távoli hasonlóságnak kellene lenni a "megszemélyesített" fogalom és a megszemélyesítés módja közt.
2017. máj. 21. 02:39
 18/37 anonim ***** válasza:
olyan szó, hogy "bepiszkult" nem létezik. Erre se árt figyelni.
2017. máj. 21. 02:40
 19/37 A kérdező kommentje:

blablabla...

olvassatok már el akkor egy Závada Péter verset és utána beszélhetünk a szabályokról ami a szavakat illeti. Bár tényleg elég gyengék a verseim, de a versírás egy önkifejező eszköz és hogy van-e vagy nincs ilyen szó, nem érdekel.

2017. máj. 21. 02:48
 20/37 A kérdező kommentje:

A bepiszkult, egy külső hatás eredménye, a valami van benne, pedig egy állapot. Hogyan került oda a gaztett? Pont fordítva, az ott lévö gaztett lett a bepiszkulás eredménye....

miről beszélsz? :D te most szándékosan magyarázod félre és fordítod meg azt ami egyébként egyértelmű?

2017. máj. 21. 02:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!