Rajzoltam egy színes rajzot és azt mondta a rajztanárom, hogy háktlikus. Ez mit jelent?
Nem tudom, keresgéltem, de nem találtam én sem.
De, ha megvan, akkor leírhatnád, érdekel engem is!
Biztos jól értetted? Mert ilyen szó hogy háktlikus nincs! Háklis olyan van:
háklis – ‘bogaras, szeszélyes, finnyás, akadékos’.
Töve, a hákli német eredetű: bajor-osztrák hakl, hakli (‘kényes, finnyás, válogatós’). A ~ s eleme pleonasztikus melléknévképző. Aztán bogaras, különcködő,érzékenykedő, sértődékeny,akadékoskodó stbi.. még a jelentése!
Ez csak tipp! Szerintem a tanárod erre gondolt csak kicsit amolyan tájszólással mondhatta a háklist háklikusnak! Azt is el tudom képzelni hogy vannak olyan helyek az országban vagy azon kívül hogy valakire vagy valamire (pld a te rajzod) úgy mondják hogy háklikus!!! A szótárban sem háktlikus sem háklikus nincs csak háklis van. Gyanítom hogy valami ilyesmi lesz a megoldás , ha nem akkor vagy szivat téged, vagy olyan szót használ ami tájszólás és olyan formában meg nincs meg a szótárakban.
Kedves kérdezö! Most már engem is érdekelne mi volt ez a (háktlikus) történet valójában, ha sikerült megtudnod ird le nekünk kérlek. Köszi :D
A tanárod erre gondolhatott,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!