Rajzoltam egy képet Londonról, mondanátok róla véleményt?
Barátnőm kedvenc városa és neki csinálom karácsonyra, mi a véleményetek a képről?
Igen én, még nincs teljesen kész, de már kíváncsi voltam néhány véleményre :D
Ám köszi :)
Nos,a lényeg,de ezt a képet már hagyd így,hogy kicsit jobban figyelj a perspektívára.
Ami a horizont felett van,rész ott az egy pontból kifele irányuló vonalaknak a kép széle fele leejteniük kellene. Nálad ez néhol nincs meg (ez még a messzeség miatt nem is zavaró olyan mértékben) ,de van,hogy pont fordítva áll, mint Pl .: a zászlós torony három ablakos része alatt.
A másik,hogy a közeli lámpa kicsit szerencsétlen helyen van.Ha a két torony közé raktad volna,szerintem jobb lett volna az egyensúly szempontjából.
Ami a harmadoló vonalakra esik,az mindig nagyobb súlyt kap egy képnél, oda szokták rakni a fontosabb dolgokat.
Amatőrként épületek rajzolásánál nem tilos felvázolni vonalzó segítségével, mert nagyon zavaróak a kesze-kusza vonalak. A bal oldali fa nem illik a képbe:
Ha a fa közelebb van, mint a legtávolabbi villanyoszlop, akkor nem szerencsés elnagyolni és elhomályosítani a fa tetejét, elvégre közelebb van, és nem az veszik el az atmoszférában, hanem inkább a távolabbi oszlop. Tehát értsd: Zavaró, hogy egy távolabbi tárgy élesebb, mint az ami közelebb van.
Ha térbe akarsz helyezni dolgokat, mindig figyelj arra, hogy fokozatosan, ahogy minél távolabbra esnek, annál kevésbé dolgozd ki. Nem lehet a legtávolabb lévő épületrész kidolgozottabb, mint a jóval közelebb lévő fa.
A villanyoszlopokat pl. nagyon jól csináltad, ott látom ,hogy fokozatosan homályosodnak, de erre figyelj a többi elemnél is.
Tudom, hogy unalmas, de gyakorolj hasábokat, mértani testeket rajzolgatni térben. Rajzolj többet egymás mellé, és figyeld meg az egymáshoz lévő viszonyukat.
A szemet bizonyos mértékig be lehet csapni, ezért nem azt mondom ,hogy milliméterezz ki minden vonalat, de legalább az egymáshoz közel esők ne legyenek csámpásak, mert rögtön odavonzza a szemet.
A rajzot nyugodtan elajándékozhatod, mert amúgy egész jó, biztosan örülni fog a barátnőd. Nem kell megijedni a véleményektől, rajzolni és festeni tanulni egy élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!