Szerintetek meg lehet tanulni jól rajzolni későbbi korban is?
Gyerekkoromban szerettem rajzolni, bár nem ment túl jól. Imádtam a képregényeket is, de aztán jó ideig mással foglalkoztam. Viszont most, 30 éves fejjel jöttem rá, hogy szeretném ezt csinálni.
Szerintetek meg lehet még ilyen idősen (jól) tanulni rajzolni? Profi szinten kéne, mert a végcélom a képregényrajzolás. Ha igen, hogy érdemes nekifogni? Van olyan művészeti fősuli, ahova be lehet kerülni? Vagy oda eleve azokat veszik fel, akik már egy bizonyos szintet elértek.
Én először esti OKJ-t akánlanék, vagy olyat ami nem tanfolyam szerű, hanem bemehetsz rajzolni! Nagyon sok ilyen van már :) De ne ilyen jobb agyféltekes csudaságra menj mert az ilyenkor nem ér semmit.
Rengeteg gyakorlással 1-2 éven belül haladó szintre, tényleg csak ráfordított energia kérdése!
Soha nem késő elkezdeni, sok sikert!:)
Igen, fősulihoz/egyetemhez már kész portfólióval kell rendelkezned. De úgy tudom, hogy az OKJ-val is ugyanez a helyzet, viszont azért sokkal egyszerűbb oda bekerülni.
Az alapokat magadnak kell megszerezned, ahogy kortól függetlenül mindenki így tesz (vagy a kisebb részük külön tanárhoz jár, ha engedi a pénztárcája). A kornak amúgy semmi köze az egészhez. Felnőttként gyorsabban lehet tanulni, mert egy felnőtt hamarabb észreveszi az összefüggéseket, amit pl. egy gyerek még nem ért annyira.
És elsővel egyetértve, a jobb agyféltekés rajzolásos dumát ne vedd be, annak jó, akit amúgy nem érdekel az egész rajzolásos dolog, de ha profi akarsz lenni, akkor ez könnyen tévútra vezethet.
Kedves Kérdező!
A kor nem akadály.
A jobb agyféltekés rajzolás tanfolyamot szidni csak olyan embert hallottam, aki azt nem végezte még el. Ennyit a hitelességről.
Létezik kimondottan képregényrajzolóknak szóló szakirodalom is, Scott Mccloud több könyve is megjelent magyarul. Az óeszká állományában és a képzőművészeti könyvtárában is megvannak. Megjelenési sorrendben olvasd el őket. A képző könyvtárában segítenek majd más, a témába illő könyvekkel is neked. Kedvesek.
H érdemes-e nekifognod, azt csak Te tudod. Nem tudhatjuk, mennyire vagy motivált. Ha eléggé, akkor igen, ha nem, akkor nem. Ilyen egyszerű.
Jó tanulást!
R
Édes jó ég, jobb agyféltekes rajztanfolyam másolni tanít és NEM rajzolni!
Nem olyan embernek való, aki profi szintre szeretne jutni, hamis alapokat ad. A jobb agyféltekes tanfolyamot olyan embereknek ajánlják akik hobbiként foglalkoznak rajzolással és szeretnének képről jobban másolni. Nem ad semmilyen térben való tájékozódást, tervezési és felépítési útmutatót, nem fog tudni megtanulni testeket, környezetet szerkeszteni ezért nem is ajánlom a kérdezőnek sem! Hiszen ő képregényrajzolással szeretne foglalkozni!
Az a tanfolyam nem varázslat és spirituális megtisztulás, a könyvből 4ezer forintért meg lehet tanulni ugyanazt de kiemelem újra ez nem azoknak való akik komolyan foglalkoznak ennek.
Viszont amit ajánlok neked kérdező:
Andrew Loomis könyvek
[link] itt ingyenesen elérhető
Szalai Zoltán - A kockától az aktig
Szunyoghy András könyvei (pl Rajz ABC)
Ahol tudsz órákat venni pl:
Corvin rajziskola
Budai rajziskola
Pesti rajziskola (ezt nem ismerem)
NaN-art Rajztanoda és Grafikai Műhely (én nem szeretem de nagyon sok ismerősöm fordult már meg itt, ő nekik tetszett!)
Ha már napi egy órát rászánsz a tanulásra, gyors fejlődést lehet elérni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!