Megszeretnék tanulni szépen embert rajzolni, szem, orr, száj, arc, test, izmok, mozgás, ami csak lehet . Milyen könyveket tudnátok nekem ajánlani?
2-esnek igaza van
Ha viszont tehetséges vagy de még fejleszteni akarod magad, akkor a sok gyakorlás tanácsolandó. Meg az is előnyös, ha munkáidat látja néhány szakavatott, elsősorban itt tanárokra gondolok.
Én sem hiszek a jobb agyféltekés rajzolásban, de azért nincs veszve a dolog, meg lehet tanulni rajzolni valamilyen szinten. A szint pedig csak a tehetségeden múlik.
Ajánlani tudom az emberábrázolás "szent grálját" a Barcsay Jenő : Művészeti Anatómia ját. Ebben minden benne van amit az emberi testről érdemes tudni művészeti szempontból. Rengeteg rajzolás is segít, modell alapján.. :) Sok sikert!
Először is, meg lehet TANULNI rajzolni, persze nem olyan mint mikor leülsz a töri könyv elé és magolod, hanem szerzel egy kis információt bizonyos dolgokról, mire kell odafigyelni, mik a jellegzetességei az adott formának, mozzanatnak stb... és elkezded gyakorolni és tökéletesíteni ... gyakorlás gyakorlás hátán mint a matematikában ( hogy oktatási példánál maradjak ) ott is vannak típusfeladatok, és ha teljesen hülye vagy hozzá, de megcsinálsz belőlük ezer és egyet , akkor már érteni fogod és menni fog ...
Másodszor, éppen tegnap jött meg Barcsay-bácsi remekműve ami iszonyatosan részletes, és segített megérteni az emberi mozgást és azt is hogy miért néznek ki úgy a testrészek ahogy .. Köszönöm szépen a kedves válaszát mindenkinek ^_^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!