Lehet úgy jól társastáncolni, hogy nem veszek fel nyakatekert pózokat és nem lesz férfiatlan a mozgásom?
Az eredeti fiú - lány táncokra és az azonos-nemű fiú táncra is gondolok.
A tánc, mint olyan, tetszik, szívesen tanulnám is, többféle fajtáját is.
De sok minden zavar. Többek között az, hogy a legtöbb férfi táncosnak olyan a mozgása, mint aki most szabadult egy meleg bárból. Sokuknak nem csak a táncparketten ilyen a mozgásuk, és ez még zavaróbb.
A társastáncban a nő, illetve a vezetett fél nagyon gyakran hátra hajol és úgy táncol. Újabban azt látom, hogy már annyira hátrahajolnak, hogy szinte a fenekükben van a fejük, és már fáj nézni őket.
Miért baj az, ha egy férfi tánc közben is úgy néz ki, mint egy férfi? Miért baj az, ha az emberek tánc közben úgy tartják magukat egyenesen, mint egy egészséges és normális ember szokta?
Azt értem, hogy egy művész legyen lágyabb, mint egy testépítő, de nem túlzás ez?
Szeretnék táncolni, de nem szeretnék férfiatlan lenni és a fejemet sem szeretném a fenekembe tenni.
Hát ez a versenytáncban szokás. Elég röhejes, de így szokás. Nemcsak a pózok, hanem a ruhák és a sminkek is röhejesek szerintem, vagyis inkább túlzásnak tartom mindezt.
De ha nem versenyezni akarsz, hanem csak úgy táncolni, szórakozni, akkor megleszel nyakatekert pózok nélkül is.
Valahol a dolog lényege az, hogy sokkal szebb (és egészségesebb) az ember/táncos, ha egyenes a tartása, ha tartja a karját, és nem görnyedt, meg nem lóg a könyöke tánc közben... A versenytáncban mindez már el van túlozva... Ott az a szokás...
Létezik természetesebb tánc is, ez a boogie-Woogie, lindy-hop, rock and roll stb.
Észvesztő mindegyik!
http://www.youtube.com/watch?v=-nvhL2sbZlM&list=PLA9AE8F54E0..
Én is úgy gondolom, hogy az egyenes hát egészségesebb és szebb, mint a görnyedt. De ha hátrafelé hajlok, akkor az már megint nem egyenes.
Persze nekem nem muszáj hajolgatnom, de az is hülyén néz ki, ha én nem hajolok, a párom viszont igen.
Az ajánlott táncok jók, érdekelnek is, de valamennyire talán mégiscsak illik érteni az alap társastáncokhoz. Nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!