Hogy lehet megtanulni érteni a művészethez?
Szeretnék minél nagyobb tudásra szert tenni a művészet terén. Zeneileg már egyre jobban érzem a fejlődést, egyre több klasszikust ismerek, viszont a festészetben, építészetben is szeretnék fejlődni. Lexikális tudást felhalmozni. Hogyan tudnám ezt elkezdeni? Milyen könyvek, esetleg feladatokkal lehet elérni?
Jelenleg az Itáliai reneszánsz festészet vonz nagyon.
Nekünk suliban volt egy olyan könyvünk, hogy Tér forma szín. Sajnos egyikünk sem vette komolyan a rajzórákat. A tanár mindig feladott egy csomó feladatot a könyvből de egyszer sem nyitottuk ki, plusz teher volt.
Sok év múlva ismét kezembe akadt a könyv amikor selejteztem és belelapoztam. Már bánom, hogy nem foglalkoztam akkor ezzel komolyabban hanem helyette a matek könyveket gyűjtöttem. Szerintem ebben a könyvben megtalálhatóak az alap dolgok amik valamennyire bevezetnek a forma és a színek értelmezésébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!