Szeretnék megtanulni zongorázni. Gyerekkori álmom, eddig senkinek sem mondtam. Hogy tudnék nekikezdeni, és esetleg milyen anyagi vonzata lenne?
Ha komolyan gondolod, akkor természetesen nem árt, ha beszerzel egy kisebb, olcsóbb zongorát. :) Lehet vásárolni MIDI billentyűzetet, viszont egyes, olcsóbbaknak elég silány minősége van, akarom mondani egyesekben nincs az a mechanikai kalapács mechanizmus (nem üt vissza, mint egy igazi zongora), de kezdésnek, ha nem akarsz sok pénzt költeni rá, akkor megvásárolhatsz egy ilyen midi billentyűzetet, használtan pár ezer forintért (én 10 alatt vettem egyszer a koliba (mert a koliba nem vihettem a zongorámat :D ) ). Ezt rákötheted a gépedre, vagy az ipad -edre/iphone -odra és nem csak klasszikus zongora, hanem egyéb más effektek alatt is játszhatsz (pl. orgona, stb. :) ).
Ami pedig a tanulást illeti, ha apait-anyait beleadsz és keményen dolgozol rajta, bármi elérhető. Youtube -on is rengeteg-rengeteg segédanyagot találhatsz, ami a segítségedre válhat. :) Sok sikert hozzá és ne add fel az álmod, ne szégyenkezz miatta, tehát nyugodtan említsd csak meg barátaidnak, szüleidnek, amikor szóba kerül. S ha az elején nehézkesen indul, ne hagyd abba, minden kezdet nehéz. :)
Egyet kell értenem kedves hosszúhajú emberkével, az általa említett problémák valóban valósak. Én magam is ugyanezt tapasztaltam autodidakta gitártanulásom során. Egy meglévő szokást eltörölni szinte lehetetlen, viszont felül tudod írni azt. :) Lehet az lenne a legköltséghatékonyabb megoldás, ha a legelején eljársz tanárhoz, hogy berögzüljön a megfelelő testtartás, egyéb mozdulatok megmaradjanak és utána pedig meglátod. :)
Hosszúhajú: az önbizalmadra ez ne legyen egyáltalán hatással. Közelítsd meg egy másik oldalról: igen kevesen vannak, akik képesek zongorázni, mégkevesebben vannak, akik önmaguk jutottak el egy bizonyos szintre. Ez egy kisebb kuriózumnak számít, így nem szabad a negatív oldalról megközelítened a helyzetet! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!