Milyen lehetett volna a kis bicebóca története, ha nem egy falusi általános iskolában, hanem egy nagyvárosi egyetemen játszódik?
Ha ma játszódna, akkor valószínűleg már akadálymentesítve lenne az egyetem, gond nélkül tudna közlekedni. A hátrányos helyzete miatt meg igényelhetne lakhatási meg szociális támogatást.
Mivel az egyetemre sokan járnak, biztos talált volna barátokat is. Szóval szerintem nem lenne neki rossz.
Az első el van tévedve. Az egyetemeknek legfeljebb a bejárata lehet akadálymentesítve, és nem adnak senkinek lakhatási támogatást: Legalább is a magyar gyerekeknek nem. Kapnak 20-30.000 Ft ösztöndíjat, és egy kollégiumi helye.
De sem akkor, sem ma nem sok esélye lett volna/lenne bejutni az egyetemre.
De igen, akadálymentesített, legalábbis, ahová én járok, ott igen, habár nem voltam még minden épületben.
A szoctám és laktám is jár még mindig. Hogy érted azt, hogy a magyarok nem kapnak? Magyar egyetemről beszéltem, más országok egyetemi rendszerét nem ismerem. (Vagy ez a külföldi cserediákok és/vagy határon túli diákok ellen irányult? Akkor se stimmel, mert ugyanúgy kap a magyar diák is, mint ők, ha rászorul). Tudom, hogy nem igazságos a támogatások elosztása, meg a HÖK lenyúlja a felét, stb. de akkor is létezik ez a lehetőség, és a szélsőségesen hátrányos helyzetű diákoknak - mint a kis Bicebóca is- azért többnyire szoktak adni valamennyit.
Egyébként, visszatérve az eredeti kérdésre, ha nagyon szigorúan vesszük, akkor elég rövid lenne a sztori:
- Jó napot kívánok! Szeretnék az egyetemen tanulni.
- De hát te egy általános iskolás korú gyerek vagy! Mit keresnél egyetemen.
- Ja, tényleg! Elnézést, viszlát! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!