Aktmodellkedés művészeti iskolákban. Aki csinálta már, milyen érzés volt első alkalommal?
Figyelt kérdés
Mennyire volt rossz, vagy mit éreztél, amikor először kellett teljesen meztelenül odaállnod felöltözött emberek elé?
És megszokható ez a dolog?
Mennyi ideig kell ott állni?
Fizikailag mennyire nehéz a mozdulatlanság?
2016. máj. 13. 09:58
2/18 anonim válasza:
Én csak ruhában voltam kroki modell, de rajzolni évek óta rajzolok aktmodelleket, szóval az érzelmi részen kívül mindent tudok (de az meg emberenként változó) Amit az első írt teljesen korrekt, nálunk van melegítő meg fűtés is, mégis fázik a modell. Nálunk egy alkalom 4 óra, de van szünet, úgy ahogy a modell akarja, de fél órát azért illik egy helyben lenni, de van hogy 1.5 óra is eltelik 2 szünet közt. Nekem az a 6 perc mozdulatlanság is nagyon nehéz volt, folyton akkor viszket valami, elkezd fájni ez meg az, elgémberedik, stb. És nekem 6 perc is örökkévalóságnak tűnt, szóval elhiheted milyen több óra:D Amúgy vannak akik jobban viselik, vannak modelleink akik élvezik, mert alhatnak pár órát (fekvő beállításnál), de én nem tudnám csinálni.
3/18 A kérdező kommentje:
És szünetekben szoktatok beszélgetni a modellekkel?
A kezdő modelleken, akik először csinálják, észre lehet venni, hogy zavarban vannak, vagy hasonló?
2016. máj. 14. 09:25
4/18 anonim válasza:
Persze, ha nyitottak rá akkor igen:) Nem kívülállók ha erre gondolsz, ők is a közösség részei. Hmm...nem, egy embernek voltam ott az első aktjánál, de rajta nem látszott semmi.
5/18 anonim válasza:
Díszőrségben volt alkalmam megtapasztalni a mozdulatlanságot. Mondhatom, hogy nem könnyű!
6/18 anonim válasza:
Ez kötelező a művészeti iskolákban? Vagy másképpen kérdezem: levetkőzni kötelező a művészeti iskolákban?
7/18 anonim válasza:
6-os mire gondolsz? Ha akt modellnek mész egy művészeti iskolába, akkor le kell vetkőzni. Ha egészalakos de nem aktot beszéltek meg, akkor nem kell, vagy ha fejrajz lesz akkor se kell. De a diákok nem modellek, senki se kötelez senkit hogy modell legyen. Nem értem mire gondolsz:D
8/18 anonim válasza:
Csak a színiiskolában kötelező, mert ott a képzés része.
9/18 A kérdező kommentje:
"Persze, ha nyitottak rá akkor igen:) "
Szünetekben visszaöltözik a modell vagy akkor is meztelen? Egyáltalán van ott valami öltöző, vagy hol kell levenni a ruhákat?
Van, hogy megnézik a modellek szünetben meg a végén, hogyan állnak, milyenek lettek a rajzok?
2016. máj. 14. 12:44
10/18 anonim válasza:
Mivel fáznak ezért igen, felvesznek valamit:D De nem mindent általában. Nos nálunk nincs öltöző, de lehet van ahol van. Wc az van, ott le lehet vetkőzni, de nálunk a "modellkedős hely" (nem jut eszembe a neve:D) mellett szokták, lerakják egy székre a cuccokat és be is ülnek. Igen, van olyan aki körbenéz, ez jó beszélgetésindító amíg új vagy. De amúgy nem tudom más helyeken mi hogy megy, de gondolom nem lehet nagyon más:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!