Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Miért dobálóznak egyesek...

Miért dobálóznak egyesek azzal sztereotípiával, hogy a művészi munkák hasztalanok vagy épp könnyűek?

Figyelt kérdés

Találkoztam már ilyen véleményekkel, amiben többnyire a legzavaróbb, hogy egy kicsit szíven ütött abból a szempontból, hogy az ilyen foglalkozás esetenként szabadabb a többinél, bár ilyenkor is korántsem könnyebb. Persze ebben a kategóriában is akadnak végletekig komoly és komolytalan foglalkozások,

nem részletezem, a lényeg, hogy megfutott a fejemben az, hogy lényegében az ilyen véleményezők számára azért "könnyebb", mert valamilyen oldalon szórakoztató is? Ha pl. olyan munkával hasonlítják össze, ami nem igényel nagyobb teljesítményt, csupán fárasztóbb, az emiatt már "nehezebb"/"komolyabb"?

(bocsi a fennakadós kérdésért.)

2016. febr. 28. 17:03
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
50%
És mit tennél ha a mestered azt mondaná, hogy hagyd abba a művészkedést, mert tehetségtelen vagy?
2016. márc. 1. 21:04
 32/35 anonim ***** válasza:

# 27/30 Időpont ma 20:14

"Értelek."

a válaszod nem ezt bizonyítja.

" És áthallatszik, hogy nincs tehetséged a művészethez, amit írtál is."

Szövegértés!

Ilyent nem írtam.

Azt írtam, hogy alkotóként a grafikához nincs annyi tehetségem, hogy elismert művész legyek. De a grafika csak művészet egy része - és még ez sem jelenti azt, hogy ne tudnám értékelni a művészetet.

"Te se erőltesd, ha jobban szeretsz BMW-ket csodálni inkább azt tedd."

Na, itt jött el az a pont amelytől nem tudlak komolyan venni Egyszerűen képtelen vagy a szövegértelmezésre.

Részemről itt lezárva.

2016. márc. 1. 21:05
 33/35 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

"Teljes mértékben megértem, nem akadok fenn a kifejezésen!"

Örülök!

Ha csak egy valaki megértette, akkor már nem volt felesleges leírnom.

2016. márc. 2. 10:54
 34/35 A kérdező kommentje:

# 31

Nekem ilyent épp nem szoktak mondani, de ha valakinek ezt mondják, annak valamilyen súlyos, meghatározott oka van, némi, meghatározatlan részlet hibák miatt nem mondják ezt!:)

2016. márc. 2. 12:38
 35/35 A kérdező kommentje:

hát valószínűleg nem, mert nincs mire

Én az engem közvetlenül érintő konkrétumokat adtam meg, nem szeretnék föltétlenül elmerengni mindenféle "mi lenne ha... így meg úgy" filozofálgatásba, más ilyen kérdésekre is fárasztó lenne válaszolni!:)

Amúgy sok mesterem van, szóval nincsen ilyen, mint a filmekben, hogy a "nagymester", aki megfogja határozni az egész életem, de ha meg minden általam ismert szakmabelinek legalább 50-60%-a mondaná, természetesen elgondolkodnék.

Ha valaki valamilyen *misztifikált*, megmagyarázhatatlan oknál fogva "nem érzékeli a kollektív tudatalatti rezdüléseit", miközben nagyon ambíciós munkákat készít, szorgosan és nyitott a fejlődésre, érthető észrevételekre, de mondhatnám azt is, hogy az érzékei mellett tudatosan és szervezetten alkot, stb. Az nálam nyerő. Ezzel szemben nem hatodok meg a zavaros álomszerűséget fitogtatóktól, személy szerint. (azt nem mondom, hogy ne kedvelném)

2016. márc. 2. 20:40
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!