Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mit gondoltok erről kedves...

Mit gondoltok erről kedves gyikosok?

Figyelt kérdés

Én egy 17 éves lány vagyok.

Szeretnék a költészettel komolyabban foglalkozni. Szeretek verseket, slameket írni, és úgy érzem nem csak hobby szinten szeretnék foglalatoskodni ezen művészettel. Felüdülést ad az, ha írhatok, persze többeknek most az jut eszébe, hogy 'miről tudna írni egy 17 éves mai generációs kiscsaj' Tulajdonképpen az érdekelne, hogy a mai világban mennyire lehet befutni azzal, ha valaki verseket ír? Mármint több olyan blogot, oldalt is láttam, ahol a kedves az írásait publikálja még sincs elájulva tőle senki. Manapság a hétköznapi, modern dolgokról szóló témák mozgatja az embereket vagy ez csak az adott közönségtől függ? Kissé elvagyok veszve, ha valaki jártas a témában, örömmel olvasnám a gondolatait.

2015. ápr. 26. 13:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Befutni sajnos nemigen lehet, mivel boldog-boldogtalan művésznek képzeli magát.
2015. ápr. 26. 13:35
 2/12 anonim ***** válasza:
Ha csupán a befutás érdekel, akkor ne foglalkozz vele! A művészet nem úgy kezdődik, hogy "jajj, befutok-e vele"? Magáért a művészetért, az abban való örömért kell csinálni, ha valaki akarja. A nagyon tehetségesek pedig akár be is futhatnak. Évek múlva.
2015. ápr. 26. 13:35
 3/12 anonim válasza:
Ebbol meg lehet elni, de csak ha masok is ertekelik a dolgaidat. Nagyon sok kortars kolto van pl. ha szereted a slammet, akkor biztos ismered Kemeny Zsofit. Ot nagyon felkaroltak mostanaban, megjelent mar egy regenye, meg egy verseskotete is. Pesten lattam mar plakaton is ot.
2015. ápr. 26. 13:55
 4/12 anonim válasza:
Es o azt hiszem ilyen 20 ev korul van.
2015. ápr. 26. 13:56
 5/12 anonim ***** válasza:

Igen, a ő papája is költő...

Szerintem ebben az életkorban befutni vagy hátszéllel vagy hatalmas isten adta tehetséggel lehet, ez utóbbi pedig nagyon ritka. Sőt olyanok is vannak, akiket életükben fel sem kapnak. Manapság boldog boldogtalan ír, és őszintén szólva szerintem jobban tenné ha nem, illetve írjon csak ne mutassa meg a nagy közönségnek.

2015. ápr. 26. 14:25
 6/12 anonim ***** válasza:

Bírom, amikor valaki pénzért akar művész lenni. Író, zenész, költő... mindegy, csak hozzon pénzt...

Írogass csak hobbiból, tedd közzé, de próbáld meg nem reklámozni, hány éves vagy, mert SENKIT nem érdekel, csak ellenszenvet vált ki, ha szerinted ez ennyire lényeges. Irkálj szépen a suli mellett, aztán vagy érdekelni fog pár embert, vagy nem. De ne ezzel foglalkozz, hanem hogy te örömödet leld benne. Pénzt meg majd kereshetsz rendes, hasznos munkával. Ez az élet.

2015. ápr. 26. 15:46
 7/12 anonim válasza:

Lehet abban valami, hogy van egy kis hátszél, de gondolj bele. A kiadók is profitorientáltak, ha a kutya nem akarná elolvasni, akkor nem adnák ki a műveit.

Ez a művészetes dolog eléggé szubjektív. Rengeteg embernek tetszik az, amit csinál. A slamben is nagy sikere van. Én is úgy látom, hogy elég sok gondolatiság van a műveiben, nekem is nagyon tetszik pár slamje, de nem az összes. Szóval nem vagyok elfogult. De ettől függetlenül tehetségesnek tartom, sok ember így gondolja, enélkül meg nem jutott volna el sehova.

És ő kétlem, hogy profitorientáltan gondolkodna. Mellette pszichológiára jár, két lábban jár a földön, tudja, hogy ez a művészetesdi vagy bejön, vagy nem.

2015. ápr. 26. 16:07
 8/12 A kérdező kommentje:
Szerintem néhányan elég személyes hangot ütnek meg, ami nyilván abból fakad, hogy kimertem írni a koromat. Most járok először ezen az oldalon, nem tudom mennyi a megosztható infó, a "etikett" :)))). Sőt azt hiszem félre is értelmezték a mondandómat. Nem áll szándékomban reklámozni magamat, van önértékelésem. Habár kezdőként valószínűleg rosszul fogalmaztam, ami természetesen az én hibám, tehát: nem értem, hogy a nagy költők miért haláluk után lettek elismertek. Életükben mit csináltak? És,ha minden kornak meg van a maga szellemisége ami alapján alkotnak, akkor a mainak mi az? Nem azért szeretek írni,mert egy aranybányát várok belőle és nem is lehurrogást kértem. Remélem értelmezhetőbb a kérdésem. :)
2015. ápr. 26. 16:23
 9/12 A kérdező kommentje:
+ z
2015. ápr. 26. 16:25
 10/12 anonim ***** válasza:
nem vitatom a képességeit (nem is igazán ismerem a munkáit, így pláne). Viszont nagyon nem onnan indul (sem a kiadónál, sem a közönségnél) mint egy mezei firkász. A művészetekben is nagyon fontosak a kapcsolatok, meg a hátszelek. Nyilván ez mit sem ér, ha nincs mögötte tartalom. Sőt, van még egy dolog, ami manapság a siker kulcsa, az az élénk kapcsolat a közönséggel, a szociabilitás, ami egy zárkózottabb személyiség esetén megint csak egy leküzdendő hátrány lehet. Ennek vannak pozitív és negatív vonatkozásai is, és talán ebben lehetne kiegyensúlyozó szerepe az utókornak, ami le tudja már hasítani a művészet szubjektív vonatkozásait (politika, kapcsolatok, ismertség, személyes szimpátia, reklám, stb.). De elkalandoztam. Szóval mások a feltételek, az esélyek persze már az írón múlnak.
2015. ápr. 26. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!