A fekete a színek hiánya, vagy a színek összessége?
Figyelt kérdés
Én úgy emlékszem azt tanultam, hogy a fekete a színek hiánya, a fehér pedig a színek összessége. És ezt így is gondolom jónak, gondoljunk csak a prizmára, ha megtörik rajta a fény.
De most egy csomó helyen fordítva olvasom. Hogy is van ez?
A fekete fényhiány. Nem a színek hiánya, hanem a fényé.
A fehér a fény teljes, változatlan spektruma.
2015. márc. 13. 22:06
2/13 A kérdező kommentje:
tehát akkor a fekete a színek összessége és a fehér a színek hiánya és a fekete a fények hiánya és a fehér a fények összessége?
2015. márc. 13. 22:07
3/13 anonim válasza:
Az legyen neked mindegy, ha már azt sem tudod, hogy fordítva látunk, nem csak a színeket
2015. márc. 13. 22:59
4/13 anonim válasza:
"A kérdező kommentje:
tehát akkor a fekete a színek összessége és a fehér a színek hiánya és a fekete a fények hiánya és a fehér a fények összessége?"
Mondom, hogy nem. A fekete az fényhiány, nem összessége semminek. A matekban a nulla minek az összessége?
2015. márc. 13. 23:07
5/13 anonim válasza:
Ha RGB-nél R,G,B -ből max van, akkor kapsz fehér színt és ha 0, akkor feketét. A számítógépnél.
2015. márc. 13. 23:19
6/13 anonim válasza:
Kedves fényhozó 666! Nem hozod a fényt igazán itt a nagy sötétségbe. Mi köze van az rgb színtérnek a kérdéshez?
Az rgb egy elmélet, eszközfüggő színtér. Fikció. A kérdés nem erről szól. Sajnos a kérdező sem képes egyszerű szavakat megérteni.
Szeretnék neki segíteni, de úgy látom, hiába.
Fekete: NINCS fény. Fehér: minden (hullámhosszú) fény van.
2015. márc. 13. 23:34
7/13 anonim válasza:
Én úgy írtam, hogy megértse.
Egyébként meg nincsenek színek.
2015. márc. 13. 23:40
8/13 anonim válasza:
A fehér a látható színű fények összessége. A fekete pedig a fény hiánya. Amire te gondolsz, hogy a fekete a színek összessége, azt a festékekre szokták mondani. De az is lehet, hogy a CMYK színrendszerről olvastál, ami egy "kivonó" színrendszer.
2015. márc. 13. 23:40
9/13 anonim válasza:
Vagy nem a visszaverődésre gondolsz?
2015. márc. 13. 23:43
10/13 anonim válasza:
fény esetén a fény hiánya ad fekete színt, ha viszont festékről van szó,akkor azt tanították ált.suliba,ha összekeversz két komplementert, pl a zöldet és a pirosat,akkor feketét kapsz,de igazából ez csak egyfajta szürke lesz. A fekete a festéknél azt jelenti,hogy nem ver vissza fényt,azaz a pigmentek mindent elnyelnek. Egyébként érdekes mert bizonyos állatok, pl most a kaméleonról is kiderült,hogy a színeit nem festékanyaggal hozza létre,hanem apró kis fényvisszaverő kristályok vannak benne és az adja a színt,hogy milyen sűrűn helyezkednek el egymáshoz képest. A kaméleon azért különleges,mert tudja szabályozni ezt a távolságot..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!