Van egy (szerintem) jó könyv ötletem, mit csináljak?
Nagyjából már kialakult az egész sztori a fejemben, a szereplők, annak jelentősége, merre menjen a sztori és hova. Elkezdtem jómagam írni, de nem érzem azt, hogy alkalmas lennék arra hogy jól megalkossam.
Van valami megoldás, hogy mégis kihozzak ebből valamit?
Valamiféle segítség kellene a megírásához.
Írd meg! Ha a regényírás formai követelményeire vagy kíváncsi, vagy inkább módszereire, akkor csatlakozz egy írói műhelyhez. Számos ilyet találhatsz a neten. De nem csak virtuálisan tevékenykednek. Sok esetben szerveznek szerzői találkozókat is, ahol lényegében egy vitaest keretén belül átbeszélik a a tagok a munkáikat. Ötleteket, tanácsokat osztanak meg egymással, illetve egy-egy probléma (szerkezeti felépítés), megoldásán ötletelnek. Én a Fantasya tagja voltam évekig. Illetve a Karcolaté mai napig és az Írói műhelyé.
De ha mindennap úgy kelsz fel, hogy márpedig Te író leszel, akkor több mint valószínű, hogy eléred a célod.
Érdemes más nyelven is alkotni (angol). Ismerek olyan írót (ráadásul nemzetközi hírű), aki mindkét nyelven megírja könyveit. S az angol megjelenéssel egy időben magyarul is megjelenik a könyve (illetve egy harmadik nyelven is, az anyanyelvén). Bár nem magyar származású az illető, de több szálon is kötődik hazánkhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!