Mit rajzoljak ha bizonyítani akarom hogy tehetségem van hozzá?
Nem olyan rossz ez, de valóban, semmi képet nem ad arról, mennyire vagy tehetséges. Az látszik, hogy, rengeteg tanulnivalód van.
Első pillantásra nekem az jutott eszembe, hogy elkapkodtad.
A legelső, amit egy "művésznek" meg kell tanulnia, az a türelem- akkor állj neki komolyabban, ha van hozzá erőd és lelkesedésed (!) hogy több napig, akár hetekig egy darab rajzon dolgozz.
(Én pl október-novemberben 2 db picike ~A/5-ös akvarellt festettem, aztán jött 2 hét szünet, mert "belefáradtam". pedig az akvarell a "gyors" technikák közé tartozik :D
)
A linkelt képeden ezt a türelmet nem látom.
Igaz, ez egy 13 éves kislánytól nem is várható el, de tartsd észben.
A vonalvezetésed is bizonytalan.
Ez sem akkora tragédia, gyakorlással javulni fog.
Anatómia.
Ezt tartom majdnem a legsarkalatosabb pontnak. Szép a manga, népszerű stílus, de ameddig az alapvető "szabályokkal", anatómiai ismeretekkel nem vagy tisztában, feleslegesnek tartom az ezzel való foglalatoskodást.
A manga/anime egy valóságos ember arányaihoz képest egy torz "valami" viszont ez a torzság nem esetleges- Minden mangaművész a saját stílusának megfelelően, de szisztematikusan torzít.
Ameddig az alap anatómia nem megy picit jobban ( ugyanazt az arcot 2x le tudod rajzolni nagyjából egyformán) addig sajnos a manga/anime stílusjegyeihez szükséges "torzítás" sem lesz megfelelő.
Az ez utáni lépés a tónusok kidolgozása, illetve később a színezés elsajátítása.- de, ha meglesz a megfelelő türelem, alázat és tanulni vágyás, akkor elindulsz a fejlődésnek egy olyan útján, amikor már adja magát hogy miben kell még fejlődni.
Szerintem, a legjobb kezdés a csendéletek rajzolása- ezek által be tudod gyakorolni a formákat, anyagokat -textúrájukat.
És igen, baromi unalmas fog ez lenni :)
Hajrá és sok kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!