Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hogy tudom ezt fejleszteni?...

Hogy tudom ezt fejleszteni? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Gyerekkoromban, középiskolában rajzoltam, aztán abbahagytam és 10 év kihagyás után újrakezdtem.

Viszonylag jól megy már, elég sok "emléket" sikerült felidézni, de ezzel sajnos nem boldogulok:

a perspektíva.

Ha pl. gyakorlásképp állatportrét rajzolok félprofilból, a "fél" profil része elveszik. A szögnek megfelelően vagy szembe, vagy profilba "csúszik át" a témám.

A térhatást árnyékolással, a megfelelő tónusok használatával ezután megoldom, de valahogy "nem az igazi" a dolog.( nyilván, mivel nem a látott dolgot örökítem meg, hanem egy elforgatott verzióját)

Vagy szemből vagy oldalról "lapos".

Próbáltam segédvonalakkal kezdeni, akkor egy ideig működik, látom benne, amit kéne, megvan a tér, viszont a kidolgozás alatt mindig elcseszem :/

Ötletek?

2014. nov. 9. 20:25
 1/2 anonim ***** válasza:
Jobb lenne látni.
2014. nov. 9. 21:08
 2/2 anonim ***** válasza:
Látni kell,miről beszélsz. Viszont mivel egy rajzon minden síkban van,ezért a tónusok,vonalak sűrűsége és irányultságai adják ki a formákat,ha bármelyik nem passzol,akkor bukta.
2014. nov. 10. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!