Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hogyan lehetne a torokhangomat...

Hogyan lehetne a torokhangomat fejleszteni?

Figyelt kérdés
1 éve énekelek heti 1-2-szer egy musicalben, de eddig olyan szerepen volt, amit fejhangon kellett énekelnem, mert igazából nem is tudtam hogyan kell torokhangon. Most kaptam egy másik szerepet, egy cigis, alkoholista, középkorú nőt kell alakítanom. A baj, az, hogy egész életemben (a tudtom nélkül) fejhang volt a beszédhangom is, így a torokhangom abszolút fejletlen, és reszelős. Tudatosan próbálok figyelni a beszédre, és "lejjebb képzelni" a mondandómat, de az éneklés borzalmasan megy. Esetleg tudnátok valami technikát ajánlani (ami nem tart évekig)? Az énektanár, aki a darabot tanítja be az egyik legjobb barátom, úgyhogy nem akarok hozzá járni mint énektanárhoz, mert szégyenlem magam előtte. Tudnátok (viszonylag olcsó), Érd (Pest megye) vonzáskörzetében musical, vagy "bár éneket" tanító mesterembert?
2014. márc. 23. 21:19
 1/5 anonim ***** válasza:
Ezt nem igazán értem: a torokhang a természetes hangod, amivel általában beszél és énekel az ember (hacsak nem a torokénekésre gondolsz). Egyszerűen nem tudom nem tudom elképzelni, hogy valaki mindig ezt használja (főleg, ogy saját tapasztalatom szerint nehezebb képezni, mint a falzettet).
2014. márc. 23. 21:27
 2/5 anonim ***** válasza:
Mármint hogy mindig a fejhangot használja...
2014. márc. 23. 21:31
 3/5 A kérdező kommentje:
(Nem igazán vagyok tisztában a pontos kifejezésekkel sajnos, illetve keverem őket sokszor. :) ) De ami igaz, hogy nagy általánosságban fejhangot használok egy szimpla beszélgetésben (ha ideges vagyok sokszor rám szólnak: Válts oktávot!, és mondják: Olyan erotikus a hangod...b@ssza a fülem. :) De mondjuk ez elég gonosz. Nem nyávogós a fejhangom, sőt mikroporttal kimondottan megdicsérték a fejhangom előadáson (nem tudom volt-e rajta effekt). De nagyon szeretnék jobban énekelni, nem másoknak, hanem magamnak bebizonyítani, hogy meg tudom csinálni jobban, ahogy kell! Sajnos a hangtantanár barátom, és a tanítványa (a pasim) előtt nagyon szégyenlem, kínosan érzem magam...
2014. márc. 23. 22:10
 4/5 A kérdező kommentje:
a mellhangra, mix hangra gondolok egyébként, az nem megy...
2014. márc. 23. 23:57
 5/5 A kérdező kommentje:
A mellhangra és a mixhangra gondolok ezek nagyon nehezen mennek. Bár már sokat javult a legelső próbálkozásokhoz képest, de inkább mixhang még mindig. (Az elején halál komolyan fél lábon állva kellett énekelnem. :))
2014. márc. 24. 00:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!