Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Az embereknek miért a f o s...

Az embereknek miért a f o s zenére van igényük?

Figyelt kérdés

Slágerek 90%-a:

4 egyszerű akkordot ismételnek, néha beletosznak egy elektronikai effektus a szöveg is egyszerű, semmitmondó.

Most nem a "bezzeg a régi szép időkben" vitára akarok kilyukadni, mivel ma sem csak ilyen zenék vannak, és régen is voltak zeneileg nem nagy értékű zenék. Pl. Beatles is általában csak 4 akkordos számokat írt, bár a szövegnek talán egy fokkal több mondanivalója volt mint a mai slágereknek (kicsit cinikusan: tehát nem a szexről szóltak hanem a szeretetről/szerelemről :D).

2014. okt. 18. 17:11
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
Miért, neked milyen zenére van igényed? Csak mert lehet, hogy az meg másoknak nem tetszik. Ez tök szubjektív dolog.
2014. okt. 18. 17:26
 2/8 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam, ami zeneileg/művészetileg nulla. Pl. Hogy rgy radikális példát mondjak én sem szeretem a 4 órás operákat, de elismerem hogy némelyik operaszerző tényleg nagy művesz volt.
2014. okt. 18. 17:28
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy valami egyszerű, még lehet jó. A mai zenével, az a baj, hogy a kínálat alakítja a keresletet. Tehát, ha egy nagy kiadó piacra dobna egy teljesen amatőr számot, amit szó szerint fáj halgatni, abból is sláger lenne. Ha az embereknek azt mondják, hogy az a jó, akkor azt fogják hallgatni.
2014. okt. 18. 17:31
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azért, mert a slágerek épp attól lesznek slágerek, mert egyszerű fülbemászó dallamuk van, és a szövegeik is egyszerűek, ezáltal a hétköznapi ember számára nagyon könnyen befogadhatóak. Ahhoz, hogy élvezhetőek legyenek, nem kell semmiféle háttértudás, vagy semmiféle megértés. És gondolj bele, a mai rohanó világban, ha egy ember hazamegy a 12 órás műszakja befejeztével, és teljesen kimerült, nem fogja elővenni mondjuk Mozart Requiemét, ami elég nehezen feldolgozható, hanem inkább meghallgat egy kellemes számot, amitől feltöltődik. Amúgy hozzátenném, hogy bár én 15 éves vagyok, és mindenféle műfajból szeretek számokat, vannak olyanok, amiket egyszerűen nem értem, hogy hallgathatják meg az emberek, annyira nullák. Mint pl. a monoton tuc-tuc zenék. Én utálom őket, másnak meg ez tetszik..
2014. okt. 18. 17:37
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem a négy akkorddal van a baj, hanem az egyéniség hiányával. Az AC/DC sem használ sokkal több akkordot, de van egyéniségük, a Beatles is stílust teremtett.

Az emberek bulizásra vágynak, és erre pont jó a boci-boci tarka szintű egyszerű taktus, ami kellőképp fülbemászó. Ha ettől kicsit bonyolultabb, az már alternatívnak van titulálva, igaz sokan a műfajokkal sincsenek tisztában, de maradjunk abban, hogy amit nem érteni meg elsőre, az már alernatív. Nem lehet megjegyezni, megüli a gyomrot, értelmezni kell a szöveget, sok benne a mittomén mi. :-)

Most képzeld el, mennyit kell tanulni ahhoz, hogy az ember túljusson a 4 akkordon és tudjon értelmes szöveget írni. Sok év és ki ér rá erre? Egy év való világban való szereplés után már lemezt kell kiadni, nincs ilyenre idő, hogy erre rákészüljön az ember :-)

2014. okt. 18. 17:44
 6/8 anonim ***** válasza:
Az hagyján, hogy csak négy akkord, de a durva az, hogy a nagy slágerek közül szinte mindegyik ugyanarra az akkordmenetre épül. Arra, amit még Pachelbel talált fel.
2014. okt. 18. 18:34
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom sztem minden valahogy akkor valik a nagy tobbseg szamara ertekesse, amikor lejart az ideje. Emlekszem, h regebben voltak az ilyen dizelasi zenek ilyen dance ( olyanra gondolok mint az ilyen dr. Iggy vagy Energija) remelem tudjatok mire gondolok, annak idejen ezt is kritizaltak, h milyen ocska, ma meg inkabb ugy tartjak h azok meg igazi zenek voltak a maiakhoz kepest.
2014. okt. 18. 19:11
 8/8 anonim ***** válasza:
A metélban nincs ilyen.
2014. okt. 19. 00:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!