Miért nincs az embereknek igényük "normális" zenékre?
Miért van az,hogy minden második kamasz valami 5 perc alatt összecsapott vackot hallgat igazi zene helyett? Múltkor is egy olyan számot hallottam egy lány telefonjáról aminek kb. annyi volt a tartalma hogy "kék az ég,süt a nap,bulizz". Ezek után pedig én vagyok a "cinkes" mert az én zenéimben a dalszövegeknek igazi tartalmuk van.
A legrosszabb mégis az,hogy nem csak a zenében van ez,hanem minden téren. Mindenki csak a felszínes akciófilmeket meg vígjátékokat nézi,soha egy elgondolkodtatóbb (művész)film. A tinik rajzai is általában megállnak a szívecskében 52 db L.O.V.E. feliratnál,miközben a "nagy szerelmük" is ugyanolyan üres mint ők mivel az igazi érzéseket és a BECSÜLETET is kiölték belőlük. Már csak a törtető szilikoncicák meg a tektonikos búzák a menők,mindenki aki ettől eltér az elkárhoztat a fiatalok világában.
De mit lehet ez ellen tenni?
Semmit. És nem is kell. Mert mi a normális zene? Amit te hallgatsz, nyilván. Ha neked jogod van azt a zenét/filmet/stílust normálisnak minősíteni, amit te szeretsz, ezt más is megteheti, nem?
Én is így gondolkoztam egy időben (én is művészfilmes vagyok), de rájöttem, hogy nem lehet mindenki egyforma, és főleg nem lehet másokra ráerőltetni a stílusunkat, ízlésünket. Nekik az a normális, igazi zene, nekünk ez, kész.
Szerintem nagyon nem lenne jó, ha csak egyféle zenei stílus, vagy egyféle film lenne a világon, gondolj bele picit!
Nem tehetsz, és ne is akarj tenni semmit. Egyetértek a kérdésed egy részével. A mai zene igencsak problémás. Futószalagon jönnek ki az énekelni nem tudó, számítógéppel korrigált hangú "zenekarok", valamint a durva, drogos gépzenék. Én is nevetek a discoban folyamatos stroboszkópra, szédelgő embereken. Nekem is az igazi, hangszerrel játszott zene tetszik. Abból sem mind, de mindet elismerem.
A művész film viszont a gyökeres másik vége a dolognak. Nekem az épp olyan gáz, mint a techo, house és társai zene. Én a filmen szórakozni akarok. Attól persze lehet elgondolkodtató (pl.: Bakancslista, Rian közlegény megmentése, stb...) A művészfilm nekem a "csináljunk kevés pénzből ötlet nélkül elborult kakit, és mivel eladni nem tudjuk normális populáris moziba, ezért nézessük meg befordult elborult emberekkel és elmélkedjünk." Művészfilmnek sztem ezt hívják, és mivel ez a neve, ezért az emberek próbálnak valami mögöttes, művészi tartalmat keresni benne.
11:07
Tisztában vagyok vele,mindössze sajnálom azt,hogy a korosztályomat nem érdekli más csak a pasik/csajok és az épp aktuális "menőzene és menőfilm".
Sajnos ez van, a média agymosó hatása érvényesül rejtuk.
Először igényes médiákat kellene létrehozni, ezeket a mostani szennyeseket meg mind kiirtani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!