Miért nincs az embereknek igényük "normális" zenékre?
Miért van az,hogy minden második kamasz valami 5 perc alatt összecsapott vackot hallgat igazi zene helyett? Múltkor is egy olyan számot hallottam egy lány telefonjáról aminek kb. annyi volt a tartalma hogy "kék az ég,süt a nap,bulizz". Ezek után pedig én vagyok a "cinkes" mert az én zenéimben a dalszövegeknek igazi tartalmuk van.
A legrosszabb mégis az,hogy nem csak a zenében van ez,hanem minden téren. Mindenki csak a felszínes akciófilmeket meg vígjátékokat nézi,soha egy elgondolkodtatóbb (művész)film. A tinik rajzai is általában megállnak a szívecskében 52 db L.O.V.E. feliratnál,miközben a "nagy szerelmük" is ugyanolyan üres mint ők mivel az igazi érzéseket és a BECSÜLETET is kiölték belőlük. Már csak a törtető szilikoncicák meg a tektonikos búzák a menők,mindenki aki ettől eltér az elkárhoztat a fiatalok világában.
De mit lehet ez ellen tenni?
Erősen általánosításnak érzem, amit mondasz.
Nem igaz, hogy mindenkinek csak a semmitmondó, felszínes filmekre/ponyvákra/zenékre van igénye - sokan vannak, akik emellett kíváncsiak az igényesebb, elgondolkodtató alkotásokra is. Tanár vagyok, nagyon sok olyan fiatallal találkozom, akik örömmel olvasnak, mennek kiállításra, koncertre... és sorolhatnám.
Van igény a tartalmas szórakozásra is, de bevallom: időnként engem elszórakoztatnak azok a filmek/zenék/stb is, amin nem kell sokat gondolkodni. Megnézem/meghallgatom, aztán annyi, el is felejtem. Nem kell mindig komolykodni.
Kedves Kérdező: a kérdésedre, hogy mit lehet ez ellen tenni, a válaszom annyi: nem kell keresni az olyanok társaságát, akikkel nem érzed jól magad és akikről ilyen rossz véleményed van. Nézz körül jobban, nyilván találsz majd olyan fiatalokat magad körül, akikkel megtalálod a közös hangot.
Az utolsó válaszolóval meg - aki a médiát hibáztatja az "agymosással" - nem feltétlenül értek egyet. Igaza van, némelyik tv csatorna valóban tobzódik az "igénytelen" műsorokban, de hát könyörgöm, a fiataloknak nem (és az idősebbeknek sem) muszáj nézniük!
Sajnos nem sok hozzám hasonló embert ismerek,pedig nyitott vagyok mindenre,és nem szoktam azonnal leírni a felszínes embereket sem,mert még lehetnek kedvesek attól hogy nem érdeklik a komoly témák.
Köszönöm mindenkinek a választ,felpontoztam minden hozzászólást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!