Ha kidíszíthetnétek, vagy dekorálhatnátok az utcákat akkor hogyan tennétek? Milyen témában és kellékekkel tennétek?
Rugaszkodjunk el a törvénytől és attól hogy mi megengedett.Ti milyen kellékekkel vagy díszekkel tennétek szebbé az utcákat,fákat stb?
A festésen,takarításon felül,mi az amit beillesztenétek az utca 'díszletébe'?
Például ültethetnénk sok virágot,és mindenkinek lenne mondjuk egy utca virága,amiről saját maga gondoskodik.Vagy színes lámpákat is bevezethetnénk,esetleg egy ébresztő zenét,vagy egzotikus állatokat,talán inkább madarakat (a csendesebb részeken/lakóhelyeken).
Különféle szobrokat is beépítették,felfuttatnám a borostyánt a falakra,a főtereken shrineokat is szívesen látnék (csak az illendő,csendesebb helyeken) és még sorolhatnám.
Nektek milyen ötleteitek vannak?
Így kitalálni sok dolgot lehet,de a fenntarthatóság is fontos szempont lenne.
Ami jó lenne,ha több zöld terület lenne, azaz a házak teteje is lehetne fűvel vagy hasonlóval beültetve,ahol mód van rá valami kisebb gyökerű,de bokorszerű növény is jó lenne.
Az egyszínű szürke beton és fém felületeket átfestetném valami természet közeli színűre illetve elrejteném bokrokkal ,fákkal vagy fából készült szerkezetekkel. Az elektromos vezetékeket föld alá vinném ahol csak lehetséges . A csatornafedőkkel is kéne valamit csinálni,bár ez nem dekor téma.
Köszönöm az eddigi ötleteket,szinte megjelent előttem az 'erdős' város.Bevallom nekem inkább csak mesterséges ötletek jutottak eszembe a festéssel kapcsolatban,nem a természet.
De valóban szebb lenne amit ti kedves válaszolók elképzeltetek.
Jöhetnek még válaszok,kíváncsi vagyok :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!