Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Miért félek megmutatni másokna...

Miért félek megmutatni másoknak a verseimet?

Figyelt kérdés
Nagyon szívesen kapnék véleményt róluk, de rettegek, hogy (nagyon) negatív kritikákat kapok. Lehet tenni valamit ez ellen?

ma 05:47
 1/3 anonim ***** válasza:
Oszd meg név nélkül egy erre szolgáló felületen. Biztos vannak versírós fész csoportok stb.
ma 06:44
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Egészen biztos, hogy kapsz kritikát. Ha nem gyalázkodó, hanem érdemi, ne sértődj, gondolkodj el rajta. Más a te szándékod, és legtöbbször más, ami lett belőle.
ma 06:48
 3/3 anonim ***** válasza:

Nincs önbizalmad. Kételkedsz a képességeidben. Esetleg túl kritikus vagy magaddal szemben és nem akarod a saját negatív gondolataidat másoktól is hallani.

Meg kell törni a jeget, ehhez kiváló valamilyen anonim fórum, ahol csak a versed meg a választott felhasználóneved látják. fontos, hogy olyan helyre tedd fel, ahol érdemi kritikát kaphatsz, olyanoktól, akik maguk is írnak. Aztán, ha ezáltal kicsit megnőtt az önbizalom, akkor próbálkozhatsz ismerősökkel, tanárokkal, családtagokkal.

Amikor verset írtam (17-18 voltam), németül írtam, (nagyon cringe az összes, de akkor nagyon jónak gondoltam magam), a tanáromnak mutattam meg. Aztán kicsit belekóstoltam a műfordításba is (kortárs német verseket fordítottam magyarra), azt már pályázatra is beadtam (elég szép helyezést értem el, nyilván más gimnazista diákokkal versenyeztem, nem profikkal). Aztán leérettségiztem, az egyetemen sok lett a dolog, nem értem rá, nem írtam többet. Nem is hiányzik, most rajzolok és festek, a vizuális művészetet mindig jobban szerettem csinálni.

ma 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!