Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Szerintetek jó grafikus leszek?

Sándorjános kérdése:

Szerintetek jó grafikus leszek?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok és amióta az eszemet tudom firkálok a füzeteimbe, sok teljes kép is készült már üres oldalakra mondjuk matekóra kereteiben. Érdekel, hogy szerintetek a realisztikus, vagy az ilyen lendületes, szabad vonalkezelés-e a "menő" mondjuk az egyetemeken, vagy a kortárs művészetben.

A képeket 17 éves koromban firkáltam a füzetembe.

[link]

[link]

Mi a véleményetek róluk?

2014. jan. 12. 00:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
a képregényekhez az anatómiád még gyenge, de mivel tehetséges vagy, ezért hamar el tudod sajátítani - ha gyakorolsz persze, mint grafikus meg szerintem minden esélyed megvan, az első kép fantasztikus lett! Szurkolok neked! :D
2014. jan. 12. 19:27
 12/15 anonim ***** válasza:

Tegyél vízjelet vagy bármilyen szöveget a rajzaidba, mert el fogják lopni! És hiába van nálad az eredeti, szabadon tudja használni a netre feltöltöttet az, aki akarja, és a nevedet nem fogják tudni, csak azét, aki feltöltötte, ráadásul így könnyen át is alakíthatják!

Vagy a másik lehetőség: kicsinyítsd le,hogy felnagyítva szétessen a kép!

Ha már ennyit dolgozol velük, vigyázz arra, hogy ne nyúlják le!

2014. jan. 30. 14:34
 13/15 anonim ***** válasza:
Amúgy csak nem a kubizmus a kedvenced? :D
2014. jan. 30. 14:35
 14/15 A kérdező kommentje:
Régebben sok Dali és Miró stílusú képet rajzoltam. Dalinak szerettem az észbontó illúzióit, sokértelmű tárgy és formahalmozását. Mirónak a letisztultságát, egyszerűségét és azt az üressé tett kompozíciót, ami tömény a felület teltsége miatt. Az első kép inkább a futurizmus hatására készült, de szeretem a geometrikus redukciót is :) Újabban rászoktam a kifejező vonalak használatára (a 2. kép jó példa rá), hogy a vonal nem csak rajzol és körűlír, de önmaga is közöl. Újabban sok kifejezetten művészi grafikákat nézegettem (Kondor Béla, Szalay Lajos, Orosz István), mert nagyon jó kompozícióik vannak és a szín és felület szerintem kevésbé kifejező (Bár Impresszionizmus <3). Ha a felület a bőr, akkor a rajzolat a gerinc és minden fontos szerve kompozíció, lelke a tartalom és szimbolika.
2014. jan. 30. 20:25
 15/15 anonim ***** válasza:

Jól van, csak így tovább :D

Dalí nekem is nagy <3

Mindkét rajzod jó, frissek-ötletesek, az elsőn gondolom egy halom órát dolgoztál ;)

2014. jan. 31. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!