Ha meg kéne fogalmaznotok, hogy számotokra mit jelent animét nézni, ti miként írnátok le?
Figyelt kérdés
Számomra: (próbálom röviden megfogalmazni) Nézzünk körül a mai világban. A magukat fiúknak/lányoknak - férfiknak/nőknek nevező egyének, kiknek közhelyessé vált a szeretlek szó, bárminemű érzelem birtoklása számukra ismeretlen, stb. Szerintem mindenki tudja miről beszélek. Na, az ilyen embereké a világ. Ezek emberek számára én vagyok a különc, fura, mert nem fekszek le 80 lánnyal hetente és nem érzelmek nélkül élek, ha más zenét hallgatok, mint ők, kinevetnek és még sorolhatnám. Számomra az anime elszabadulást jelent ebből a világból, egy olyanba, ahol önmagam lehetek azáltal, hogy azonosulhatok egy szereplővel. Számomra az anime világa egy puzzle. Minden animével megtalálok egy darabot a lelkemből, így meg tudom ki is vagyok valójában. Minden anime ad hozzám valamit, amivel több lehetek. Ha egy részre van időm, akkor 24 percre szabadulhatok meg minden gondtól, ha 24 részre, akkor 9 és fél órára, mely számomra sokat jelent, mert ezek által megismerhetem magamat. (Persze otaku nem vagyok:)) Szerencsére megismertem az anime által sok hasonló gondolkozású embert is, mint én, tehát van rendes életem is, nem csak az, amit az anime nyújt. Próbálom úgy élni minden napjaimat úgy, ahogy egy-egy mély gondolatokkal bíró anime tanított. Próbálom értékelni az emberekben a legkisebb jót is, de sajnos egyre kevesebb ilyen ember van, akiben meg lehetne találni. (Nem társadalom kritikának szántam ezt) Sokszor kaptam sok hideget, mert animét nézek, de ha emiatt kiközösítenek, örülök is, mert legalább az esély sincs meg arra, hogy ilyen emberré váljak. Ez jelenti tehát számomra az anime, saját magam megtalálását, lelkem felépítéséhez vezető utat és az emberekbe vetett bizalmat, hogy talán léteznek még olyanok, mint én és a többi hozzám hasonló, akik szerint szánalmas, hogy a facebook olyanokkal és ehhez hasonlókkal van tele, hogy "A tanár beírt egy szaktanárit, mert leköptem, pff, ebből ombudsman lesz" Szeretnék tudakolódni másoknak mit jelent, tehát ha nem nagy kérés, szánnátok rá 5-10 percet és leírnátok nekem? :)2013. okt. 6. 22:27
11/12 anonim válasza:
Szia!
Sok mindent tudnék mondani,arról,hogy mit jelent számomra az anime,tehát próbálom röviden leírni.
Nekem az anime egy teljesen más világ amiben az lehetek aki akarok.Sokszor elképzelem magam a főszereplő helyében és az olyankor fantasztikus érzés.Szabadnak érzem magam.A legjobban azt szeretem amikor egy animében a szabadságért harcolnak.Mióta animéket nézek teljesen más ember lettem:sokkal magabiztosabb és erősebb vagyok,az emberek nem használnak ki úgy mint régen és megtudom védeni a barátaimat a parasztokkal szemben.:D
Másszóval az anime megváltoztatta az életemet jó irányba.:D
12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat ^^
2013. okt. 20. 12:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!