Bandán belüli zenei eltérések. Ilyenkor mi van?
Két lehetősége van:
- Ha nem tudtok alkalmazkodni egymáshoz, akkor nem vagytok együtt zenélésre valók ebben a felállásban, próbálkozzatok más zenészekkel.
- Próbáljatok meg valamit összehozni, részben úgy, hogy ne azt nézzétek, hogy mi nem tetszik abban, amit a másik csinál, hanem mi a jó benne és ahhoz hozzáadni a saját stílusotokat, részben úgy, hogy mindenki kicsit enged és próbál alkalmazkodni a másik elképzeléséhez, egyszer egyik, másszor másik. Még valami jó új dolog is lehet belőle, ha jól csináljátok. Ha mindenki tökugyanazt a stílust kedveli, az egy idő múlva lehet, hogy unalmassá teszi a zenét.
Nyilván, ha valaki eleve egy adott stílust szeret leginkább, annak nem lesz unalmas. :)
Én "mindenevőként" mondtam. A saját bandámban játszottunk hard rockot, jazzrockot, popot, új hullámot annak idején. Csak saját számokat. Nem volt nagyon behatárolható stílusunk és ez így volt jól.
Játszottam más bandákban is, egyik az kimondott jazzrock volt, egy másik amolyan dallamos hard rock, azok egységesebbek voltak, de ha úgy vesszük, szegényesebbek is.
Attól is függ, mi a cél a bandánál, nyilván, ha kifejezetten karakterisztikusan egy adott stílust játszana, akkor persze nem jó, ha nagy az eltérés, de ha szélesebb a paletta és szeretnek elkalandozni más műfajokban, akkor szerintem áll, amit mondtam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!