Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mi a művészet? Mit tartasz TE...

Mi a művészet? Mit tartasz TE annak?

Figyelt kérdés
2009. okt. 7. 07:13
 1/10 anonim válasza:
77%
a helyesírást. Egyeseknek roppant nagy kihívás ám.
2009. okt. 7. 07:28
 2/10 anonim ***** válasza:
96%

Valóban manapság már a helyesírás is művészeti kategóriának számít...

Számomra csakis az művészi, a többi sznobéria, ami szép, igaz és valamilyen szinten katartikus élményt okoz.

2009. okt. 7. 08:18
 3/10 anonim ***** válasza:
59%

jó, és mi a szép ?

a művészet igen szubjektív megítélésű, na meg főleg eleve képtelenség meghatározni mi is legyen az, hiszen sok mindent lehet művészi megközelítéssel is végezni, ami elvileg alapjában egy hétköznapi dolog , de mégis ...

most ilyen hülységeket, hogy a szobrászat meg a festészet meg stb sztem kár sorolgatni, azért ennél jóval árnyaltabb ez a terület.

Na most ha engem kérdezel, és az én személyes meggyőződésem ill. értékrendem szerint kell válaszolni, akkor a zenét tartom a legnagyobb művészetnek, de persze ezen belül is csak elenyésző %-ot ...

2009. okt. 7. 09:08
 4/10 anonim ***** válasza:
76%
Művészet alatt bármit érthetünk. A lényeg az, hogy az adott dolgot mesterien, magas színvonalon végezze! Egy asztalost vagy egy kovácsot is nevezhetünk művésznek.
2009. okt. 7. 10:25
 5/10 anonim ***** válasza:
98%

számomra a művészet a szépség,az esztétikum felismerése, észrevétele és ábrázolása, rekonstruálása valamilyen módon...én pl nem nevezném művészetnek azt, hogy van két vonal meg egy háromszög egy vásznon (mert manapság ez a divat)

művészet még szerintem az, hogy az előbb leírtakat valaki olyan módon teszi, amitől a sajátja lesz és azt nem tudja lemásolni a többi átlag ember

2009. okt. 7. 11:18
 6/10 anonim válasza:
73%

Számomra a művészet az ember önkifejezését, érzéseit, gondolatait testesíti meg, a szép, a jó, az igaz keretei között. Jómagam az általános művészi kategóriákon kívül ide sorolom azt a technikai alkotást is, ami az emberiség fejlődése érdekében keletkezik.

Röviden: a művészet az ember felsőbbrendűségét bemutató, tetszőleges eszközzel létrehozott produktum.

2009. okt. 7. 12:28
 7/10 anonim ***** válasza:

Művészet alatt én azt érte amit nehéz megcsinálni, nem tudja akárki megcsinálni, és mellette még szép is...

Tehát: egy Munkácsy kép mindenképpen művészet szerintem, de egy Picasso nem.

Aztán magyarázhat akárki akármit elvont emberekről, meg megnem értésről, meg hasonlókról, szerintem ez hülyeség.

Bármibe, bármit belelehet magyarázni.

Én nem vgayok művész ezért ha letudom másolni a képet akkor nem művészet, ha nem tudom lemásolni akkor művészet.

:)

:D

2009. okt. 7. 16:52
 8/10 anonim válasza:
Egyediség, expresszionizmus, magas színvonal.
2009. okt. 21. 17:06
 9/10 anonim válasza:
Az trollkodás például.
2010. okt. 5. 22:34
 10/10 anonim ***** válasza:
Vannak akik szerint egy banan is muveszet lehet. Errol pont most lattam egy jo videot: https://www.youtube.com/watch?v=fBHfHcpdDTY
2020. máj. 1. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!