Mi a menete egy könyv kiadatásának?
Először is be kell adni a a kéziratot a kiválasztott könyv-
kiadónak. A kiadó majd eldönti, hogy megveszi és kinyomtatja és terjeszti és minden példány után pénzt fizet, vagy magad finanszírozod(vagyis te fizeted a nyomtatást stb.). Szoktak a kiadók pályázatot írni pl.:fiatal írókat keresnek.
Magánkiadásra soha NE vállalkozz! Egyrészt egy csomó pénzt elvisz, másrészt nem fog a könyved a boltokba kerülni.
Ezt egy ismert (lektűr)írótól hallottam.
Inkább küldj be kéziratot kiadókhoz (nyomtatott formában, és ne az egész könyvet, hanem inkább csak egy-két részletét "előzetesen"), aztán majd ők eldöntik, hogy kiadják-e.
"Magánkiadásra soha NE vállalkozz! Egyrészt egy csomó pénzt elvisz, másrészt nem fog a könyved a boltokba kerülni."
Mondok valamit a kiadókról. Egyrészt a mai gazdasági helyzetben egyetlen kiadó sem fog kockázatot vállalni egy ismeretlen író könyvével. Másrészt, ha mégis találnál egyet, a szerzői jogdíjhoz képest a béka ülepe jelenleg szatoszférikus magasságokban van. Tavaly számolgattuk, egy 3000Ftos könyvnek a jogdíja valami 6.50-re jött ki.
Ha mégis megpróbálod, teljes kíziratot küldjél be word, vagy PDF formátumban. A kiadók emailcímét könnyen megtalálod. Az elbírálás több hónap, utána jó eséllyel szóra se méltatnak.
Másik út a magánkiadás. Ha akarod, priviben elküldöm az egyetlen kiadó címét, amelyik korrekt, és érdemes nála próbálkozni. Ha ennél maradsz, te döntöd el a példányszámot, te magad értékesíted a könyvedet (Ők is nyújtanak segítséget hozzá), te magad határozod meg a könyv árát, és ebből kifolyólag a saját jogdíjadat is. Tördelni, lektorálni is segítenek, bár annak iszonyatos ára van, azt én is magam csináltam. Ha van még kérdésed, priviben szívesen válaszolok.
Szia! Ez igazán nem önreklám, de írtam erről a blogomon, ugyanezt írnám ide kábé:
Itt ugyan arról van szó, hogy valakinek visszautasították a kéziratát, de szerintem Neked is hasznos lesz.n
Én vagyok, aki ajánlotta a blogját.
Először is:
"Mondok valamit a kiadókról. Egyrészt a mai gazdasági helyzetben egyetlen kiadó sem fog kockázatot vállalni egy ismeretlen író könyvével. Másrészt, ha mégis találnál egyet, a szerzői jogdíjhoz képest a béka ülepe jelenleg szatoszférikus magasságokban van. Tavaly számolgattuk, egy 3000Ftos könyvnek a jogdíja valami 6.50-re jött ki. "
amit most mondok, lesz, akinek nem fog tetszeni, de van, akit egyáltalán nem érdekel a jogdíj. Tudom, hogy hülyén hangzik, de aki író akar lenni, és azt hiszi, hogy pénzt is kap érte, az vagy 13 éves, vagy álmodozó.
Amúgy se teljes PDF-et ne küldj, se szinopszist, se részletet! Menj fel a honlapra, ami akiadóhoz tartozik, és olvasd el, hogy ők mit kérnek személyre szabottan!
Én is a távolabbi jövőben könyvkiadásban gondolkozom.
Van egy dolog,amivel már vagy 18 éve foglalkozom és sok olyanra jöttem rá a dologgal kapcsolatban,amit idővel kiadnék.
Magánkiadóban gondolkodom,én finanszíroznám a dolgot,tisztában vagyok vele,hogy nem fogok belőle vszleg meggazdagodni,sőt lehet ráfizetéses is lesz,bár ezt nem hiszem,de bekalkuláltam ezt is.
De úgy érzem ezeket meg kell osztanom,ráadásul a témában sok könyvet írnak,de mind ismétlés,ez a témában újítás lenne stb.
Azért kíváncsi vagyok Miguel ajánlására....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!