Rajzoltatok már mangát? Hogyan kezdtétek?
általában valami jelentés vagy kapcsolat alapján, ha fantasy név akkor egy általad kiválasztott tulajdonság szótagjait is felcserélheted.
általában a japánoknál is kapcsolodik valamihez.
pl a farkasgyermekek ame és yukiban a gyerekek azt kapták nevüknek amilyen idő volt (a fiúnál esett az eső, a lánynál a hó)
a vampire knightban a kislányt szintén yuukinak hónak nevezték
a rosario to vampireben a főszereplő lányt akashiya mokkának hivják. a család neve a vámpír királny akasha nevére utal, mig a mokka a kávéra (ami aszem kakaó és kávé keveréke vagy ilyesmi) ami az énjének kettőségére utal (belső mokka és külsö mokka)
a Sailor Moonban Vénusz tündér (Vénusz- szerelem) a civil neve Aino Minako ami szerelem gyerekre is fordítható. Merkúr neve mizuno ami, a mizu vizet jelent, Tsukino Usagi mint főszereplő a japán mitologiában ismert holdbéli nyúl után kapta a nevét, még tuxedo kamen ncivil neve Chiba Mamoru tartalmaza a "föld" és védelmező szót utalva a származására. hercegi nevük (serenity és endimion) pedig a görög mitologiára utal amikor is a holdistenő beleszeret egy földi emberbe
nagyon jó példa erre a hupikék törpikék nevei is: törp- papa, picur, erős, okoska, dulifuli, hami
de ott van a Ludas Matyi is, vagy Vahúr a Vukból, de pl a Vuk is jó jelzés,ami egy mozaik szó: Vadászok, Utamból Kotródj
van egy képregény készítő (sajnos a nevét nem tudom de ő készítette pl a pókembert is) aki a karaktereinek azonos kezdőbetűjű neveket ad Pl (peter parker, Dr Otto Octavius Reed richard- fantastic 4ből)
vagy még emlithettem régebbről Petőfi Sándor helység kalapácsa c művét az amazon természetű mártával, Fejenagy-gyal
szóval csak a fantáziád szabhat határt a dologna
én pl olyan dolgot is csináltam hogy egy karakterhez kapcsolható dolgokat beirtam google fordítóba és megnéztem hogy különböző nyelveken mit ír rá ki... (pl szarvas-pata-fürge- kecses)
Én rajzoltam, de az már pár éve volt. Sajnos egy fél fejezetnél sosem jutottam többre, így inkább maradtam a különálló képeknél. Persze még nem tettem le róla, de egyszerűen nincs elég motivációm, na. (amúgy itt megnézheted a rajzaimat: [link]
A névadásnál szerintem a hangzás és a jelentés is fontos. Az előző hozzászóló nagyon jót írt, még annyival is kiegészíteném, hogy például a Mirai Nikkiben görög és római istenek köré épülnek a szereplőt. Találtam egy tök jó leírást erről:
Vagy a Neon Genesis Evangelion...ott Shinji a köztes én, Rei a felettes én, és Asuka az ösztön én.
A neveket szerintem jelentés alapján válaszd, és azt is nézd, hogy a hangzása stimmel-e. Például egy kemény hangzású nevet ne kapjon egy ártatlan, nyuszi karakter, aki hozzá se mer szólni másokhoz. Gonosz karaktereknél viszont jó megoldás lehet egy lágyabb, kedvesebb név, mert az egyben félelmetessé is teszi a karaktert. Pl. Gasai Yuno-tól is jobban kiráz bárkit a hideg rózsaszín hajjal, szemmel és cuki ábrázattal, mint egy sötét, zord gyilkostól. Különleges kontrasztot teremt, mivel a néző cukinak tartja, de közben ott van a félelmetes, gonosz énje is. Ha viszont ezt a hatást nem akarod, akkor keményebb hangzású nevet válassz a gonosznak.
Nagyon köszönöm válaszokat :)
Most hogy az előző is írta Yuno jó példa. Most már tudom hogy miszerint válasszak nevet a szereplőknek :)
ajánlott a címnek rövdinek, frappásnak figyelem felkeltőnek lennie. ezt lehet úgyis hogy a történethez kapcsolodik: Inuyasha, Farkasgyermekek ame és yuki, Swor art online, Wolf and spice, Kaleido star, Yugioh, pokémon, digimon stb..
lehet egy a történet kapcsán felmerülő téma is akár.. pl Vampire knight mint vámpir lovag: már nem tudom mikor emlitik benne hogy Zero olyan Yuukinak mint egy hős lovag aki védelmez, és hát ugye vámpír... vagy a Tsubasa Chronicle
de vannak olyan címek is amikből az ember csak sejti, avgy egyáltalán nem jön rá miről is van szó: Elfen Lied, (ami egy német vers címe) Air, Myself, Yourself, A kabócák sírnak.
ha egy főszereplő van akkor általában ő adja a nevet (vagy a csapat) Bosszúállók, Batman (ami később azért lett sötét lovag mert egy török falu beperelte a filmrendezőt)
de ott a Gyűrűk ura, Végtelen történet, Csajok háborúja, James Bond, Parfüm, Csokoládé, Ördögüző, Kör,
stb stb
igazábol olyan nevet adsz neki amit akarsz... ha majd híres leszel akkorvagy megkérdeznek rólad vagy ha már meghaltál akkor összeülnek a nagyokosok és minden félét beleképzelnek a dologba..
Köszönöm :)
Én a Vampire Knight-ot mikor végig néztem értettem meg hogy mért az a címe hogy A vámpír lovag. A Vampire Knight Gulty utolsó részének címe: A Vámpír Lovag aki Zero (legerősebb vámpír) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!