Ti milyen körülmények között írtok regényt, novelát vagy verset? (több lent)
Úgy értem, hogy:
-milyen zenét hallgattok közben?
-füzetbe, számtógépbe vagy laptopba írjátok?
-ha számítógép/laptop: Word, Wordpad vagy sima Jegyzettömb?
-nektek mi ad ihlet-et?
Az adott témához illő zenét hallgatok közbe,de van,hogy a zene kifejezetten zavar.
Most például papírra írom,de csak vázlatként,amúgy mindig vagy wordbe,vagy jegyzettömbe írom,aztán elküldöm a másik e-mail címemre,hogy,nehogy elvesszen.
Rengeteg animét,rajzfilmet,filmet nézek,horrort,thrillert ,ezek a kedvenc műfajaim,mindig adnak ihletet,bár szerencsére alapból van szinte mindig ötletem.
Írás közben nem hallgatok zenét, mégis rengetegszer inspirált már a zene. Általában séta, utazás, bevásárlás vagy ügyintézés közben szoktam zenét hallgatni, amely hatására már nem egyszer fogott el az ihlet, amelyet utána, amikor gépközelbe kerültem, leírtam.
Laptopon írok és wordbe, mert ezek vannak.
A zenén kívül ihletet adhat egy könyv, egy film, egy élmény, egy város hangulata, egy kép, egy utazás, a sportolás, stb. Ha egy könyv vagy egy film ihlet meg, vigyázni kell arra, hogy ami írsz, nehogy az ihletforrás koppintása legyen. A hangulathoz, egy szereplő jelleméhez, vagy más részlethez lehet ihletet meríteni más műből, de ha túl sokat átveszel, az már nem ihletmerítés, hanem koppintás.
-Amilyen tetszik, van amikor nyugis, van amikor dubstep
-FÜZET!!! Régebben számítógép de ott inkább a formaiságra törekedtem, sokkal jobb ha füzetbe irod :DDD
- fapados jegyzettömb :D
- Élet hozza.
Én nagyon ritkán szoktam zenét hallgatni(akkor is rock-ot :D),akkor is csak akkor,ha Word-ba írok,de jobban szeretek füzetbe. Az ihlet jön zene, film, könyv vagy festmény kapcsán, de sokszor van, hogy csak elgondolkodom bizonyos kérdéseken, amikre nem találtam választ, így magam találok ki. Önismereti kérdésekkel is foglalkozom, le szoktam tisztázni az érzéseim bármivel is kapcsolatban, azután meg leírom,de ritkán elsö szám elsö személybe, inkább találok ki képzelt hösöket, akik azt átérzik,átélik. Így olyasmiröl is irhatok, amiröl csak álmodozom. A versekhez van múzsám :D Vagyis egy barátomnak szoktam címezni a verseket, van, hogy megszólíttással(van hogy párbeszédszerüre, van, hogy anélkül. Álatlában lejegyzek egy-egy gondolatot, majd ha sok van, egyszerre nekiállok és összeszerkesztem, de olyan is volt, hogy egyszerre jött. Volt olyan is, h éjjel jött meg az ihlet, de nem álmokból. Bár már rengeteg érdekeset álmodtam, néhányratisztán is emlékszem, még igazából egy leírásával sem foglalkoztam, érzet szintjén azomban építettem már be.
+ Általában szoktam mézet enni :D Nekem sokat segít :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!