Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Ti milyen körülmények között...

Ti milyen körülmények között írtok regényt, novelát vagy verset? (több lent)

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy:

-milyen zenét hallgattok közben?

-füzetbe, számtógépbe vagy laptopba írjátok?

-ha számítógép/laptop: Word, Wordpad vagy sima Jegyzettömb?

-nektek mi ad ihlet-et?

2013. márc. 14. 19:22
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Én is mindig hallgatok zenét írás közben. Zene nélkül egy mondatot sem tudnék írni.
2013. márc. 15. 21:04
 12/24 anonim ***** válasza:

Az adott témához illő zenét hallgatok közbe,de van,hogy a zene kifejezetten zavar.

Most például papírra írom,de csak vázlatként,amúgy mindig vagy wordbe,vagy jegyzettömbe írom,aztán elküldöm a másik e-mail címemre,hogy,nehogy elvesszen.

Rengeteg animét,rajzfilmet,filmet nézek,horrort,thrillert ,ezek a kedvenc műfajaim,mindig adnak ihletet,bár szerencsére alapból van szinte mindig ötletem.

2013. márc. 17. 13:21
 13/24 anonim ***** válasza:
Mivel most egy pszichológiai tanácsadó könyvet írok, Wiz Khalifa-t hallgatok közben. Meg máskor is. :D Számítógépen, laptopon írok, attól függően, melyik van kéznél. Általában Word-ben dolgozom, viszont az ihletet adó Khalifa-idézeteim a Yahoo-mban vannak elmentve a jegyzetek között, azért, hogy ha találok valamit, akkor gyorsan be tudjam rakni a megfelelő helyre; valamint a telefonomban is van 1-2 jegyzet, ha épp nincs kéznél sem a gép, sem a laptot, akkor oda írom, ami eszembe jut.
2013. márc. 24. 13:14
 14/24 anonim válasza:
Hát ha fantasyt írok akkor elmegyek a legközelebbi erdőbe, leülök, és magam köré képzelem a dolgokat. Simán elmegyek kirándulni attól jön ötlet. :) Zenét nem hallgatok, a csönd a legjobb szerintem. Mert akkor hallod a szereplők hangjait. Én füzetbe leírom az egészet, és aztán átjavítom, és azt írom be a gépbe. Ha meg mást írok,akkor én ott a suliban leülök, körülnézek és hozzálátok. Mindig egy picit. Szóval mindig más ad ihletet. :)
2013. márc. 24. 15:05
 15/24 anonim ***** válasza:
Nem kell feltétlenül zene, de, ha mégis, akkor hangulatfüggő: mindig olyat választok, ami illik az adott mű stílusához, vagy zongora, aminek a ritmusára nagyon jó gépelni :) Ebből gondolom, leszűröd, h laptopba szoktam írni többnyire (ha előadásokon jön rám, akkor papírra, de közben értelemszerűen ciki lenne zenét hallgatni :) ) Laptopon belül Word, vagy jegyzettömb, ez meg a mű kiforrottságától függ: vázlatot, kezdeményt jegyzettömbbe, aztán vagy ott kezdem csinosítgatni, vagy migrálok wordbe, és ott folytatom. Ihletet gyakorlatilag bármi adhat, hangulatfüggő :)
2013. márc. 24. 16:20
 16/24 anonim ***** válasza:

Írás közben nem hallgatok zenét, mégis rengetegszer inspirált már a zene. Általában séta, utazás, bevásárlás vagy ügyintézés közben szoktam zenét hallgatni, amely hatására már nem egyszer fogott el az ihlet, amelyet utána, amikor gépközelbe kerültem, leírtam.

Laptopon írok és wordbe, mert ezek vannak.

A zenén kívül ihletet adhat egy könyv, egy film, egy élmény, egy város hangulata, egy kép, egy utazás, a sportolás, stb. Ha egy könyv vagy egy film ihlet meg, vigyázni kell arra, hogy ami írsz, nehogy az ihletforrás koppintása legyen. A hangulathoz, egy szereplő jelleméhez, vagy más részlethez lehet ihletet meríteni más műből, de ha túl sokat átveszel, az már nem ihletmerítés, hanem koppintás.

2013. márc. 24. 16:35
 17/24 anonim ***** válasza:
16. vagyok megint; a "milyen zenét hallgatok" kimaradt. Elég sokfélét szeretek, de leginkább a szimfonikus metal való nekem, így ez is inspirál a leggyakrabban.
2013. márc. 24. 16:37
 18/24 anonim ***** válasza:
Én meg a 13-as vagyok, azt kihagytam, hogy engem az egyszerű, hétköznapi emberek is meg tudnak ihletni. Nemrég vagyok túl egy "barátságon", ahol az illető egy szemét, pletykás, minden lében kanál, okoskodó rosszakaró volt, és miatta írom a mostani könyvem... Arról, hogy hogyan szabaduljunk meg az ilyenektől, és hogyan kell velük bánni.
2013. márc. 24. 20:28
 19/24 anonim ***** válasza:

-Amilyen tetszik, van amikor nyugis, van amikor dubstep

-FÜZET!!! Régebben számítógép de ott inkább a formaiságra törekedtem, sokkal jobb ha füzetbe irod :DDD

- fapados jegyzettömb :D

- Élet hozza.

2013. júl. 23. 23:50
 20/24 anonim válasza:

Én nagyon ritkán szoktam zenét hallgatni(akkor is rock-ot :D),akkor is csak akkor,ha Word-ba írok,de jobban szeretek füzetbe. Az ihlet jön zene, film, könyv vagy festmény kapcsán, de sokszor van, hogy csak elgondolkodom bizonyos kérdéseken, amikre nem találtam választ, így magam találok ki. Önismereti kérdésekkel is foglalkozom, le szoktam tisztázni az érzéseim bármivel is kapcsolatban, azután meg leírom,de ritkán elsö szám elsö személybe, inkább találok ki képzelt hösöket, akik azt átérzik,átélik. Így olyasmiröl is irhatok, amiröl csak álmodozom. A versekhez van múzsám :D Vagyis egy barátomnak szoktam címezni a verseket, van, hogy megszólíttással(van hogy párbeszédszerüre, van, hogy anélkül. Álatlában lejegyzek egy-egy gondolatot, majd ha sok van, egyszerre nekiállok és összeszerkesztem, de olyan is volt, hogy egyszerre jött. Volt olyan is, h éjjel jött meg az ihlet, de nem álmokból. Bár már rengeteg érdekeset álmodtam, néhányratisztán is emlékszem, még igazából egy leírásával sem foglalkoztam, érzet szintjén azomban építettem már be.

+ Általában szoktam mézet enni :D Nekem sokat segít :D

2014. márc. 31. 20:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!