Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Létezik, hogy valaki fényképen...

Létezik, hogy valaki fényképen tök máshogy néz ki, mint élőben?

Figyelt kérdés
2013. márc. 11. 17:07
1 2
 11/19 Luczian válasza:
97%

Másképpen nem nézhet ki, csak jobban, vagy rosszabbul.

Vannak fotogén és kevésbé fotogén emberek.

Vannak jó és rossz fotósok.

Nem elég egy jó fényképezőgép, meg kell tanulni portrét fényképezni. Nem véletlenül szakma a fényképezés.

Nekem is ez az egyik szakmám.

Rengeteget számít a világítás, a környezet, a beállítás,

a színek.

Portrét portréobjektívvel fényképezünk.

-Enyhe teleobjektívre kell állítani a zoom-ot.-

A Jó portréhoz fontos a megfelelő kapcsolat a fotós és az alany között.

Azt is figyelembe kell venni, hogy mi fotósok HOZOTT ANYAGBÓL DOLGOZUNK!

Amennyiben magadról egy más belső kép él benned, mint amit a külsőd tükröz, soha nem leszel elégedett a rólad készült fotókkal!

2013. márc. 16. 09:06
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
azt mondta anno a fototanarom (nem fotos vagyok, optikus), hogy azert idegen a sajat arckeped, mert olyan szogbol, megvilagitasbol nem szoktad magadat latni. szoval fogadd el, ha minden kepen ugy nezel ki, az valoszinuleg masok szemeben Te vagy. persze neha vannak extrem szr kepek, de nem mindegyik. tukorben meg latod magad, azert tudsz ugy fotozni, hogy az neked elfogadhato legyen. probald ki, hogy felemeled a kezed a fenykepezogeppel es csak a szemeddel pillantasz fel, na az majdnem mindenkinek tutinyero - no toka, no karikak a szem alatt.
2013. márc. 16. 09:10
 13/19 anonim ***** válasza:
Vagy azert, mert jo fenykepesz sosem csinalt rolad kepet, vagy - ami szinten lehetseges, de kevesbe valoszinu - h nem vagy 'fotogen'
2013. márc. 17. 13:29
 14/19 treffhetes ***** válasza:
56%
mivel az emberi arc nem szimmetrikus, a tükörképed (amit alapvetően megszoktál) teljesen más, mint amit a fényképen látsz (mivel az nem tükörkép). ebből következőleg mások a fényképen is azt látják, amit általában, tehát nekik nem furcsa, és fordítva (te is úgy látsz másokat a fényképen, mint a valóságban)
2013. márc. 18. 00:52
 15/19 anonim válasza:
68%
Szerintem ez attól van hogy mást szeretnél látni ami vagy .Leginkább az ego furcsa játéka ez.Így csatlakozom az előttem szólóhoz, hogy Te másképp látod önmagad. Fogadd el Önmagad.....ez sokszor nehéz ismerem a jelenséget saját magamon. Ezen dolgozni kell....belül.
2013. márc. 18. 06:54
 16/19 anonim válasza:
......de még gyorsan hozzáteszem ,hogy valóban létezik fotogén, és ennek ellenkezője....
2013. márc. 18. 07:12
 17/19 z. f. ***** válasza:
100%
szerintem lényeges különbség nincsen, csak az ember hozzászokott a tükörképéhez, és amikor nem a tükörképét látja, lévén az emberi arc nem szimmetrikus, akkor olyan mintha valaki mást nézne, nem is magátt. leszámítva a kettő és a három dimenzió közti eltérést a fénykép és a valóság teljesen azonos
2013. márc. 21. 16:13
 18/19 anonim ***** válasza:

na,akkor a sok műokosnak elmondanám,hogy nem ego kérdése, meg " így látnak téged,fogadd el magad " dolog.

Azt mivel magyarázzátok,hogy :

adott egy fénykép, mondjuk egy barátomról.ÉN,aki LÁTOM az adott emberkét ÉLŐBEN ÉS FÉNYKÉPEN is,miért van az,hogy fényképen TÉNYLEG máshogy néz ki ?( szarabbul,és ahogy írták is :torzított orr,száj,eldeformálódott arcforma )

Mert ha az lenne,ahogy az eddigi álhüly*ék írták,hogy mások így látnak,stb,akkor én,aki kivülállóként szemlélem őt,látom őt így is úgy is,miért a fénykép a "hazugság" ?

Hisz mondom...látom,ott van előttem élőben..aztán látok róla egy képet,és élőben NEM olyan.

Na

ha ezt valaki tudományosan levezeti,elmagyarázza,

......

ja de nincs olyan.

köszöntem.

2014. márc. 17. 01:30
 19/19 anonim ***** válasza:

Igen ez így van, nézhetsz ki totál máshogyan a képen, mint élőben.

Van aki fotogén, és van aki nem az.

Azt szokták mondani, hogy van akit szeret a kamera, és van akit nem.

Van aki jóval rosszabbul néz ki fotón mint élőben, és van aki sokkal jobban néz ki egy fotón - viszont élőben sokkal rosszabbul, ergo rá sem ismernél.

2023. okt. 24. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!