Ezek a könyvek segítenek a manga rajzolást elsajátítani?
Nagy álmaim közé tartozik,hogy képregény-/mangarajzoló lehessek. Kb. másfél,2 éve rajzolgatok komolyabban. Nagyon jól fogalmazok,a helyesírásom is majdnem kifogástalan,a fantáziám pedig kimeríthetetlen.
Szóval szeretnék belevágni egy képregény/manga rajzolásába,és azt szeretném kérdezni,hogy mik a tapasztalataitok az alábbi könyvekkel?
Ezeket a könyveket most olvasom:
Szunyoghy András - Rajz ABC kezdőknek és haladóknak
How to Draw Mangas - Bodies and Anatomy
How to Draw Comics the Marvel Way
Mark Crilley's Mastering Manga
Drawing Cartoons and Comics for Dummies
Természetesen minden hasznos tippet,és jó tanácsot elfogadok! :)
Előre is köszönök minden hasznos/értelmes választ!
Kedves Kérdező! Sajnos nem tudok hozzászólni, de kérdésem lenne Hozzád.
A linkelt könyvekről mi a véleményed? 12 éves lányom régóta rajzol, egy ideje nagyon szereti a mangát-animét. Ajándékba szeretném neki megvenni. Mit gondolsz, hasznára válik? Te elolvastad őket?
Köszönöm.
Kedves válaszoló!
Azokat,melyeket linkletem,nem olvastam el,sőt,keleti stílusban egyre kevesebbet rajzolok. Eleinte érdemes elsajátítani az alapokat,árnyékolás,anatómia,perspketíva,ezek mind-mind nagyon fontosak! Szunyoghy András könyvét viszont bátran ajánlom,az interneten is fellelhető,valóban hasznos. Illetve az összes többi felsorolt könyv is,Mark Crilley könyve nagyon jó,én sokat tanultam belőle,pluszba az Ő How to draw... videóit melegen ajánlom,a manga stílust véleményem szerint Tőle lehet a lehető legjobban elsajátítani! És természetesen nézzen sok animét,ötletek tárháza szinte az összes,akárcska a mangák!
De szerintem inkább az alapokat tanulja meg,lehet,hogy a végén még mvészeti fősulira szeretne menni,ahol viszont teljesen esélytelen ilyesfajta rajzokkal bekerülni!
És az anatómiai ismeretek nélkül nagyon nagyokat lehet bakizni a test megrajzolásánál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!