Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Szükséges szerinted, hogy egy...

Szükséges szerinted, hogy egy vers rímeljen?

Figyelt kérdés
2013. febr. 2. 00:02
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:

És ez a lényeg utolsó válaszoló.

Tudom, hogy bunkó vagyok, nagyképű és öntelt, emellett semmi empátia nincs bennem. De! Tudom, hogy mit beszélek, értek az irodalomhoz, művelt vagyok és kitűnő az ízlésem.

Kérdező. Nem tudom felfogni, hogy lehet egy költőt, írót, művészt utálni? Maximum nem áll hozzád közel a stílusa, de akkor is elképzelhetetlennek tartom, hogy nincs olyan verse - egyetlen egy sem - amire azt mondanád, hogy ez teljesen rendben van. Olyan lehetséges, hogy "nem jön át", aminek pedig át kellene jönnie, és ennek okait már leírtam.

Petőfit pedig nem én hasonlítottam Adyhoz és József Attilához.

2013. febr. 10. 21:56
 32/42 A kérdező kommentje:

"nincs olyan verse - egyetlen egy sem - amire azt mondanád, hogy ez teljesen rendben van."

Talán túl nagyok az elvárásaim, de nekem nem elég az, hogy rendben van. Nyűgözzön le.

2013. febr. 13. 18:51
 33/42 anonim ***** válasza:
Nekem erről az a véleményem, hogy : „A rím sohase pipere, mely elhagyható a versből és hozzátehető a vershez. Ha rímtelen valamilyen vers, szükségszerűen rímtelen. Ha rímes, akkor szükségszerűen rímes.” (Kosztolányi Dezső)
2013. febr. 18. 10:50
 34/42 A kérdező kommentje:
Hát igen, ez igaz, de attól még lehet, hogy van, aki nem szereti.
2013. febr. 20. 09:58
 35/42 anonim ***** válasza:
De nem az volt a kérdés, hogy valaki szereti-e vagy sem, hanem, hogy szükséges-e. Az, hogy kinek tetszik, szubjektív. Kosztolányit is sokan bírálták a szabad versekért, még az édesapja is. Egyszerűen azért, mert nem értették, hogy valaki, aki olyan jól bánik a rímekkel, mint Kosztolányi, minek ír szabad verseket? Más meg rajongott értük és megértette a költői szándékot. 33-as voltam.
2013. febr. 20. 13:09
 36/42 A kérdező kommentje:
Persze, azt kérdeztem, hogy szükséges-e, de a vers alapvetően nem egy praktikus, hanem egy művészi dolog, tehát ebben az értelemben az, hogy szükséges-e szinte ugyanaz, mint hogy Te úgy szereted-e. Azt nem tudtam, hogy Kosztolányit az apja is bírálta, ez érdekes. Köszi amúgy a válaszod.
2013. febr. 20. 18:50
 37/42 anonim ***** válasza:
Nincs mit, ebből írtam a szakdogámat.
2013. febr. 20. 19:24
 38/42 A kérdező kommentje:
Tényleg? Na, ez érdekes. Egyszer nekem is kell majd valami magyaros szakdogát írnom. :D
2013. febr. 20. 20:10
 39/42 anonim ***** válasza:
Magyar szakon elkerülhetetlen.
2013. febr. 20. 21:55
 40/42 anonim ***** válasza:

valamilyen szinten igen. attól vers a vers.

na meg az ütemtől, arra is ügyelni kell.

2013. márc. 7. 23:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!