Rajszénnel, hogyan kell rajzolni?
A 2. vagy a 3. rajzszén olyan,mint amilyen nekem is van,é az lenne a kérdésem,hogy ugye dörzspapírral kell neki hegyet csinálni? Mert olyan nagy felülettel eléggé nehéz rajzolni.
Előre is köszi az értelmes/hasznos válaszokat! :)
elég ha egy sima papírra satírozol vele,ezzel "lecsiszolod" és ami meg ott marad a papíron felhasználhatod árnyékoláshoz.
Egyébként lehet dörzspapírral is ha van neked,de akkor is a maradék szenet amit ledörzsöltél felhasználhatod...
Az oldalát is lehet használni,nem csak a hegyét. Kétféle szén van a könnyebb és vastagabb rendszerint az égetett. Ez könnyen fog,de sima felületen nehezen marad meg. Van a préselt szén ,ami keményebb. Ez utóbbi jobb a rajzosabb megközelítéshez. Én inkább az oldalát használom , így felületeket hozok létre és akkor használom a hegyét,ha valamit konkrétabbá akarok tenni. Zsepivel össze lehet kicsit kenni, ez fel is szed valamennyit,majd újra rá lehet menni és így fokozatosan ki lehet alakítani a megfelelő tónusokat.
Fixálni hajlakkal lehet a legegyszerűbben. Papírnak a pasztellhez is jó ,kicsi rücskös papírok jók.
Köszi! :)
Hajfixálót használok én is a véglegesítéshez! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!