Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Milyen véleménnyel vagy a...

Milyen véleménnyel vagy a rajzaimról? 19F

Figyelt kérdés

Itt vannak a rajzaim, 400 darab van, a galéria oldalak között lent tudtok váltogatni

[link]

Milyen kritikákkal illetnél? Mit javasolsz nekem?

2012. nov. 28. 08:29
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
47%

Köszönöm a 83%-os válaszolónak, hogy helyettem is kfiejezte a véleményemet!

Ahogy írta, kedves kérdező, te ajénlottad, hogy nyugodtan válogassunk az oldalak között. Bevallom, a dátumot nem néztem, de a 2010-es csendéletek ezekszerint 17 éves korodban készültek, ami korántsem 14 vagy 13, és ez semmit sem változtat azon, hogy van mit javítani rajtuk. Mivel ezek szerintem a legértékesebb rajzok a galériában, főleg ezeket véleményeztem, ez tény.

Sajnálattal kell közölnöm, hogy a ruhás rókák és robotok nem az én személyes megítélésem szerint gyerekesek, hanem ez azt hiszem nyugton állíthatom, hogy bármely épeszű felnőtt ember véleménye erről (nem véletlen az, hogy a felnőtt társadalomnak jó ha 5%-a foglalkozik azzal, hogy ilyen meséket néz vagy esetleg még jobban elmélyül benne, akárcsak te). Tudom, hogy ezt nehéz megérteni, de 19 évesen nem teljesen érett viselkedésre vall, ha a rókafigurák iránti nemtetszés kifejezése erőteljes hisztirohamot vált ki belőled.

Minenesetre azt kell hogy mondjam, hogy valószínáleg a saját galériádon is láthatod, hogy az ún. "stílusod" és a témáid nem örvendenek nagy népszerűségnek, hiszen a rajzaidat átlagosan 3-10 ember teszi a kedvencei közé, és maximálisan 1-2 ember fűz hozzá véleményt, míg pl. egy igazán jól rajzolóét több százan (de mindenesetre ennél lényegesen többen). Ha csak egy hozzád hasonlóan gyerekes témájú rajzost veszünk, akkor is:

[link] 165 komment, 1.600-nál kedvenc,

[link]

134 komment, 1.100 kedvenc...

[link]

88 komment, 1.000 kedvenc...

Nem mondom, hogy ezek a fent linkelt rajzok nekem tetszenek, viszont a deviantart oldalra jellemző az, hogy a megtekintések, kedvencek, kommentek száma hűen tükrözi egy rajz minőségét, már csak azért is, mert mindenki a témájának megfelelő csoportokban vesz részt, így az alapjáraton ilyesmit kedvelő emberekkel van körülvéve. Az, hogy a rajzaid még ilyen módon sem igazán tudnak érvényesülni, sokat elárul.

2012. nov. 28. 12:16
 12/23 anonim ***** válasza:

"Köszönöm a 83%-os válaszolónak, hogy helyettem is kfiejezte a véleményemet! "

Nagyon szívesen.

Közben amúgy találtam valami kedvemre valót:

[link]

Ismerem a lányt. Sokkal kecsesebb és kifinomultabb vonalak jellemzik a képeit, mint a tieid - már ebből is látszik - , de neki érdekes mód nincs akkora szája, mint neked...

2012. nov. 28. 18:26
 13/23 anonim válasza:
Hát gyerekek nemtudom mért osztjátok ennyire az észt.Ez művészet, nemárt vele senkinek. Igenis szépek a rajzai, azért met valaki nem olyan mint ti, nemkell elutasítani és kinevetni, egyszerűen nemkell írni semmit és kész. Akárki akármit mond, nagyon jól rajzol szerintem, én tiszteletben tartom más önkifejező módszereit, bármi is az.
2012. nov. 28. 23:06
 14/23 anonim válasza:
Az előző hozzászóló is én vagyok, annyit tennék hozzá : a kérdezőnek üzenem hogy csak így tovább, nehagyd hogy elroncsák a kedved :) .
2012. nov. 28. 23:09
 15/23 anonim válasza:
100%

Nos, sikeresen végolvastam a válaszokat, mert érdekelt minden okfejtés - de néhol kicsapta nálam a biztosítékot a stílus. Igazság szerint nem gondoljátok - tisztelet a kivételnek -, hogy kicsit alpári, bunkó módon letámadtátok a fiút? Valószínűleg ez titeket minősít. Nem tudom mennyire vagytok a művészetekhez értők - mert ha nem vagytok járatosak, akkor szerintem nincs jogotok ilyen éles kritikával illetni őt. Most biztos jönni fog mindenki avval, hogy és nekem mi közöm van a rajzoláshoz, stb. Van hozzá, hisz művészeti iskolába járok, felvállalom...

Nézzétek, az, hogy neki mi a stílusa, esetleg kedvelt underground csoportja, az nem rátok tartozik. Hiába akarjátok megváltoztatni, valószínűleg nem hiába szereti ezt. Én sem szeretem magát a furryt, mégis képes vagyok fújjolás nélkül megnézni egy ilyen galériát - amíg nincs benne szexuális tartalom -, és eltekinteni a szűklátókörüségtől. Szerintem tisztán látszik, hogy fejlődött a kezdetektől, persze lehet, hogy még nincsen profi szinten. De ha ti így ledegradáljátok, akkor lehet, hogy egy életre elveszítek a kedvét a művészettől. Pedig a művészet nem csak arra van, hogy Ti - nézők - nézzétek, hanem egyfajta önkifejezési forma.

Amúgy nem tudom miért vagytok így kiakadva, ha egy híres alkotóról lenne szó, aki a médiában mindennapos téma, pénzben lubickol, akkor megértem. De valószínűleg Ő jelen pillanatban még csak hobbiművész, amivel szerintem senkinek sem árt.

Még valami, az, hogy DA-n nincs nagy nézettsége a rajzaidnak, nem feltétlenül jelenti azt, hogy szarok is. Lehetséges, hogy csak nincs berakva csoportba, nincs figyelemfelkeltő címe, nem mainstream. ( Kicsit offolva bár, de muszáj volt kitérnem rá.)

Kis kritika - úgy, hogy ne legyen porig alázva valaki, hanem ÉPÍTŐ jellegű legyen: nos, lehet, hogy a figurák néhol egyszerűek - gondolok itt a karakterstílusra, kivitelezésre -, de látszik, hogy fokozatosan fejlődik. Valószínűleg sokat kéne krokizni, hogy az anatómiai része rendben legyen a dolgoknak, hiszen minden képregényrajzoló, mangaka ezekkel kezdi - hiába fantáza az egész. Nem tudom mennyit rajzol portrét, aktot, stb., de erre is nagy szükség van mindig. Viszont a színeket szerintem nagyon is szépen használja a fiú. Én azt mondom, hogy ne hagyd abba, sok művész nehezen kezdte az egészet - hozzáteszem, volt olyan híres magyar festő, aki bőven középkorúként kezdett el evvel foglalkozni, szóval a kor soha nem akadály.

Csak így tovább. Fel a fejjel!

2012. nov. 29. 00:54
 16/23 anonim ***** válasza:
50%

Én divattervező vagyok, annyi közöm van a rajzhoz és egyebekben, hogy a nap felében azzal kell foglalkoznom...

Egyébként szerintem meg pont hogy a színes képei vannak 5 éves szintjén.

Hát ne mondd már, hogy ez:

[link]

egy 19 éves felnőtthöz méltó ábrázolásmód...

A csendéletekkel lehetne valamit kezdeni, de a többi értelmetlen.

2012. nov. 29. 10:17
 17/23 anonim ***** válasza:

„Nem tudom mennyire vagytok a művészetekhez értők - mert ha nem vagytok járatosak, akkor szerintem nincs jogotok ilyen éles kritikával illetni őt.”

Művészeti iskolába járok. Próbáltam felhívni a figyelmét olyan bakikra, amelyekért kiraknának arról a helyről, ahol tanulok. Aztán azt mondta, vannak új csendéletei is, csak azokat nem teszi fel, de azok jók. Itt felmerül a kérdés: mire volt kíváncsi? Ugyanis a furrys rajzokból nem állapítható meg semmi, csak az, hogy szereti a színeket. Ez szép és jó, de nincs a képeiben élet, fantázia, nincs mondanivalója a srácnak.

„Amúgy nem tudom miért vagytok így kiakadva, ha egy híres alkotóról lenne szó, aki a médiában mindennapos téma, pénzben lubickol, akkor megértem. De valószínűleg Ő jelen pillanatban még csak hobbiművész, amivel szerintem senkinek sem árt.”

A Kisképzőbe jár :)

2012. nov. 29. 12:26
 18/23 anonim ***** válasza:
48%

Hmm... érdekes itt sok válaszoló, szinte már az én életkedvemet is elvették. Bevallom őszintén nekem sem tetszett kedves Kérdező az összes képed, de volt néhány amelyeknek a világa magával ragadott, és lehetséges hogy pont az egyszerűsége miatt és azért mert látszik az összes képen, hogy élvezettel csináltad. Látszik rajta hogy szereti amit csinál, és ez a legnagyobb kincs. Művészeti suliba járok második éve, de most döbbentem rá hogy az a legértékesebb amit szeretettel csinálnak és lelkesedéssel. Nagyon-nagyon maximalista vagyok/voltam és mindig az hajtott hogy az enyém legyen a legjobb munka, én kapjam a legtöbb dicséretet tanároktól stb. hát ez az esetek 90%-ban kb. mindig sikerült, de közben elfelejtettem hogy miért is csinálom az egészet... azért mert szeretem ezt csinálni... de sokszor már úgy érzem hogy nem, egyáltalán nem szeretem, ami nagyon fáj. Ahelyett hogy bátorítanátok a kérdezőt nagyon csúnyán nekiestetek, szerintem egy magát művésznek nevező vagy művészethez közel álló személy nem engedheti meg ezt a stílust magának, önteltek vagytok =/

16L

2012. nov. 29. 14:30
 19/23 anonim ***** válasza:
Már nem azért, de ha mi önteltek vagyunk, akkor az ő válasza mi volt?
2012. nov. 29. 14:49
 20/23 anonim válasza:

No, én meg animációt tanulok, mégsem estem neki az illetőnek. Megkérdezte, hogy mi a véleményetek a rajzairól, de valószínűleg nem várta, hogy rögtön nekiestek, hogy mennyire béna. Lehet, hogy van egy szubjektív véleményed, de azt lehet normális, emberi módon is megfogalmazni. Én is rajzolással foglalkozok minden nap, emelt óraszámban tanulom mind a rajzot, mind a szakot, de mégsem jogosít fel, hogy tahó módon nekiessek valakinek, hisz valaha én is voltam rosszabb, mint a többiek, sőt... most is vannak jobbak nálam. Jobbak mindig vannak...

Egyébként már nem a Kisképzőbe jár, elég jól ismerem a környezetet, bár kíváncsi lennék arra is, hogy Te honnan tudod ezeket az információkat. Amúgy, lehet, hogy a Kisképző egy művészetileg elismert iskola, de ott is vannak jobbak, átlagosak, rosszabbak. Van olyan, aki csak várólistásként kerül be, de mégis bekerült! Túljelentkezés van minden évben, szóval szerintem ez már dícséretreméltó.

Megint rosszul értelmeztetek - akinek nem inge, ne vegye magára. Nem az ábrázolásmódját dícsértem, hanem a színeket. Az két különböző dolog, de ha Te a divattal foglalkozol, akkor már csak tudnod kell. Az, hogy Ő mit vet papírra, az ő dolga. Lehet, hogy ő meg azt nem értékelni, amit Te vetsz papírra. Ennyi. Pont.

Mindazonáltal azon akadtam ki, hogy milyen módon adtátok elő a dolgokat. A tanácsokat baráti hangnemben is meg lehet fogalmazni, nem kell porig alázni az illetőt. Támadásra a legtöbb ember a következő védekezési formát veti be: támadás!

2012. nov. 29. 21:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!