Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Milyen véleménnyel vagy a...

Milyen véleménnyel vagy a rajzaimról? 19F

Figyelt kérdés

Itt vannak a rajzaim, 400 darab van, a galéria oldalak között lent tudtok váltogatni

[link]

Milyen kritikákkal illetnél? Mit javasolsz nekem?

2012. nov. 28. 08:29
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
komoly
2012. nov. 28. 08:36
 2/23 anonim ***** válasza:

Az igen :O

Gyönyörűen rajzolsz!!!!

Nekem még a pálcika ember rajzolása is gondot okoz. :D

Ezek csodásak!:)

19/L

2012. nov. 28. 08:58
 3/23 Jézus :) ***** válasza:

Nekem is nagyon tetszenek a rajzaid. Ügyes vagy.

Ami kicsit fura volt, az a kezek ábrázolása, de lehet szándékosan csinálta ilyenre ( [link]

a darth maul-os kep.

2012. nov. 28. 09:12
 4/23 anonim ***** válasza:

Hát, én nem szeretem a furryt. Emiatt aztán a rajzaid sem tetszenek különösebben, olyanok, mint a többi rajzolóé.

Szerintem egyszerűen még nem találtad meg a saját stílusod...

A csendéleteken látszik, hogy van még mit gyakorolnod, kissé összecsapottnak tűnnek. A tónusok mélysége túlságosan eltér egymástól, a valóságban nem ütköznek ki ennyire a kontrasztok. Sokszor nem tudom megállapítani, honnan is jön a fény. Nem is használsz elég tónusértéket. Van, ahol kifejezetten sötétnek kellene lennie a rajznak, a csúcsfényeknél viszont hozzá se kellene nyúlni a rajzlaphoz. Ezen kívül túl élesek a kontúrok, sokkal inkább árnyalatokat kellene felvinned a lapra, azt is szép fokozatosan, és azokkal körülhatárolni egy formát, így lesz plasztikus a rajz.

2012. nov. 28. 09:41
 5/23 Jézus :) ***** válasza:
90%

Lehet neki ez a stílusa.

Ennyi erővel Picassot is megkritizálhatnánk, vagy akármelyik híres festőt. Neked nem tetszik, kész. De nem tudhatjuk, hogy neki mi a stílusa.

2012. nov. 28. 09:48
 6/23 anonim ***** válasza:
Picassonak vagy akármelyik híres festőnek olyan ecsetkezelése, és olyan jellegzetes témái, alakjai vannak, amiket bármikor felismernek az emberek. Amit ő csinál, abban egyelőre nem látok semmi egyedit, tekintve, hogy millió más ember ugyanilyen lényeket alkot. Mintha mindegyikük ugyanazt a karaktert használná, csak más helyzetbe téve.
2012. nov. 28. 10:36
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de 19 évesen ezekkel szégyellned kellene magadat, ha bármi ambíciód is van a művészi pálya iránt. Művészeti suliba pl. ilyet 14 évesen várnak el kb.

LEgnagyobb problémák:

- a rajzok 90%-a csak másolat, vagy egyenesvonalas, előre kiszámítható, programmal létrehozott animekarakter. Az nem művészet, már ne is haragudj, hogy magad elé csapod a Sailor Moont, vagy a tudomisénmit, és lekopizod a karaktert. Kezdetnek, gyakorlásnak jó, de egyfolytában?!

- AZ ilyen rajzokat:

[link]

[link]

komolyan gondoltad? Ilyet 10 éves korában rajzol az ember többnyire. Perspektíva, árnyékolás, méretarányosság, stb. SEHOL nincs a képeidre, és ez nem csak ezekre jellemző, hanem a többire is. Semmi realitás nincs bennük, csak firkák.

- Ahogy valaki írta, a csendéleteid NEM ROSSZAK, de tisztán látszik rajtuk, hogy van mit gyakorolnod: a tárgyak ismét ferdék, elfolynak, valóságtalanok, az árnyékolás is helytelen. Pl. ilyt nekünk 12-14 éves korunk között kellett rajzolni iskolában, és bizony leszidtak rendesen, ha ilyen csálé lett ( [link]

- Az egyik legnagyobb baj, hogy a tárgyaidnak, formáidnak NINCS MÉLYSÉGE, DIMENZIÓJA. MIndent egy színnel, egyforma ceruzavonással vázolsz fel, nem törődsz a részletekkel.

Így pl az ilyen képeken ( [link] [link] A tárgyak egybeolvadnak a háttérrel, nincs térlátás. Ráadásul az utóbbi képen azt a lépcsőszerű akármit nem is értem, hogy gondoltad.

- Egy jobb alkotás pl. ez: [link] itt már van térhatás, azonban azt te is látod, hogy a formák még mindig csálék, rosszul árnyékolod a téglákat és a lényegesebb karakterjellemek elnagyoltak, nincs türelmed foglalkozni velük.

- A ruhás rókákat meg robotokat nem minősíteném a továbbiakban, mert azok egy 10 éves szintjén állnak agyilag és megvalósításügyileg is.

- Ilyen képeket nálunk általános első-másodikban volt szokás beadni: [link]

Összességében azt mondom, hogy ha mostanában kezdtél el rajzolni, akkor nem olyan siralmas, de ha már évek óta ezen a szinten vagy, akkor viszont ideje lenne javulni. Összpontosíts arra, hogy egyenes és reális vonalakat használj, legyen a képeidnek térbelisége, ne nagyold el az árnyékolást, a karaktereket. Ezt a rókásdit meg hagyd a p*csába mert nagyon gyerekes. A többi rajzodban, ami nem szgéppel szerkesztett meg nem ilyen másolat-firkálmány, pl. a csendéletek lenne lehetőség, ha időt fordítanál rá és reálisan kidolgoznád.

2012. nov. 28. 11:01
 8/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek az észrevételeit és segítségét!

Kedves 11:01!

Először is, köszönöm az észrevételeket. Mindazonáltal, egy rövid kérdésem lenne feléd: Megérdeklődhetem, hogy miért a 3 éve feltöltött, amúgy 6-7 (vagy sokkal régebbi) éves rajzaimmal voltál elfoglalva? Ha megfigyeled, az ilyen jellegűeknél ki van írva a dátum, minimum 2010, de ez csak a feltöltés ideje, ezeket kb 13-14 évesen készítettem. Miért? Nagyon egyszerű az indokom, ezek számomra emlékek, jelezvén magamnak, honnan indultam évekkel ezelőtt. Alap, hogy nem ezekkel a képekkel szeretnék elismertséget szerezni, nem is azért töltöttem fel hogy "bejöjjön" valakinek, hanem önmagam miatt. Mert fontosnak tartom, hogy legyen az embernek egy gyökere, egy kiinduló pontja. Csendéletet és hasonlókat pedig már természetesen sokkal jobban tudok megcsinálni, csak nem töltöttem fel őket, lévén, hogy azok A3-as munkák, az én szkennelőmbe pedig A4-est szoktam dobni.

Az meg, hogy a "ruhás róka és gyerekes robot" NEKED személy szerint nem jön be, nem feltétlen jelenti azt, hogy világrobbantó katasztrófa lenne, de elfogadom a véleményed.

Köszönöm a kritikákat!

2012. nov. 28. 11:37
 9/23 Andizsuzsi ***** válasza:
A stílust én sem szeretem, de a képek a stílustól függetlenül tetszenek.
2012. nov. 28. 11:59
 10/23 anonim ***** válasza:

Kedves Balázs (?),

ha ezt az elején említetted volna, akkor talán nem próbáltunk volna meg építő kritikákkal ellátni. Most, hogy tudjuk, hogy milyen szuperül rajzolsz manapság - még csendéletet is! - egy szót sem szólok a galériádra, amire amúgy azt írtad, hogy nyugodtan pörgessem végig az összes oldalt. A végén még kiderül, hogy amelyik alkotásod nem tetszik, azt törött kézzel rajzoltad, ezzel elősegítve mielőbbi gyógyulásod.

Egyébként fényképező is van a világon, így nyugodtan feltöltheted nekünk az A/3-as méretű műveidet is, ha már olyan jól sikerültek. (Tanácsként megjegyzem, hogy akár nagyobbra is rajzolhatnál, úgy több munka van vele, de többet is fejlődsz közben.)

Ha meg nyalizásra van szükséged, akkor bűvölj el egy kiscsajt az épphogy pelyhedző szakállkáddal, ő ha másért nem is, azért mindenképp dicséretekkel fog elhalmozni, hogy végre megcsókolja valaki.

Szép napot!

2012. nov. 28. 12:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!