Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Szerintetek milyen eddig a...

Szerintetek milyen eddig a regényem? Érdemes folytatni? Javaslatokat várok hogyan folytassam. Köszíí. 'Nagyonnegatív kommentekre nem vagyok kiváncsí'

Figyelt kérdés

Fehér Naplemente

Vékony szivárványréteg húzódik a fátyolos ég alatt. A horizonton a nap éppen lemenőben van. Még egy perc és teljes lesz a sötétség. Ott állok a tisztáson, egy karnyújtásnyira az égtől. A mező ködbe-takartan áll, s az élet legapróbb nesze sem hallatszik rajta, és vége, vége a világosságnak. Sötét lett. Vaksötét. Ekkor egy ló nyerít bele az éjszakába. Szőre ugyanolyan fehéren fénylik mint a hold, mely rásüt a táncoló paripára. Felém tart. Egy lépés csak, s nem sodor el, de én nem bírok lépni. Nem bírok, mivel a rám nehezedő súly fogva tart. Csak állok, és várom hogy közeledjen felém. A fehér ló csak vágtat, csak vágtat felém. Hallom a ahogy könnyű patái csapódnak a durva talajra. De nem bírok ellépni előle. Az utolsó pillanatban mégis enged ez a lánc, s lábam engedelmeskedve odébbszökken. A ló éppen az oldalam mellett zúgott el, de nem tudtam megfordulni. Csak álltam ott ismét fölbe gyökerezett lábbal, mintha valaki bábként rángatna.

Csuromvizesen ébredtem ettől a rémálomtól. De nagy marha vagyok! Hogy birok ilyen eszementségeket álmodni. Ránéztem az órára 6.00-át mutatott. Ugysem bírok visszaaludni -gondoltam, ezért felkeltem, gyorsan magamrahúztam a farmeromat és a csizmámat és kiléptem az udvarra. Nemtudom miképpen neszelt meg, de a következő emlékem az, hogy fekszem a földön és egy kutya nyalogatja az arcom. Jake. Persze hogy Jake.

- Te rosszcsont, hogyan vettél észre? Hogyan? – suttogtam a kutyának miközben a hasát vakargattam. Az eb válaszképpen egy halkat vakkantott. Mai napig emlékszem rá mikor megtaláltuk. Szegénynek olyan koszos volt a bundája mikor ráakadtunk a Édesotthon kutyamenhelyen. Éppen azelőtt halt meg a kutyánk. Füles. Kicsi Füles dalmata volt. De Jake-re visszatérve ő egy német juhászkutya, hatalmas fülekkel. Kicsit rakoncátlan de 100%-ig szeret, ebben biztos voltam.

- Csendesebben Jake, még meghallanak anyáék!- korholtam a kutyát aki hangos ugatással fejezte ki nemtetszését, abban az ügyben hogy egy veréb szállt a fára. Bolond kutya- gondoltam- megyek megnézem hogy van Vaksötét. Vaksi a lovam. Gyönyörű fekete herélt, játszi könnyedséggel viszi át a legmagasabb oxert is. Sok érmet nyertünk már, most is készülünk egy közelgő versenyre, melyet a Lovakkal Élünk lovarda rendez. Márt alig várom. Ahogy átvágtam a harmatos mezőn az istálló felé észrevettem ahogy éled a természet. A nap lassan felkel. Sietnem kell ha addigra el akarok készülni Vaksival. Bementem az istállóba, és magamhoz ragadtam az ápolódobozt.

- Vaksötét, kis lovam, felkeltél már? –kérdeztem hangosan.

- Hát, ha tudni akarod márt egy ideje fennt vagyok – jött a válasz. Mivan?? Egy lóval beszélgetek? Ilyen nincs. Nem értettem a dolgot. Márt azon az elven voltam hogy pucolás innen, mikor kilépett egy férfi a boxból. Mint később kiderült csak David szórakozott, a lovászunk.

- Ejnye David, neked mániád engem bosszantani?- kérdeztem.

- Jó reggelt kisasszony, talán köszönni nem kéne? – válaszolt.

- Bakker, hogy lehetsz ilyen te?? – röhögtem.

- Ugyan ,hisz ismersz. Perszee- gondoltam. Erre mindkettőnkből kitört a röhögés. Addig röhögtünk, míg meg nem jelent az istállóajtóban egy ember.

- Csendesebben gyerekek! – szólt ránk apa.

Erre még jobban elkezdtünk nevetni. Apa a lovas pizsamájában vicces látványt nyújtott.

- Rendben apa- ennyit sikerült kinyögnöm. Apa erre bement a házba.

2012. aug. 29. 10:16
1 2
 1/13 anonim válasza:
Hogy érdemes-e folytatni? Ezt így nem tudom megmondani. Ez eddig szinte semmiről nem szólt és ember legyen a talpán aki fél oldalból megmondja hogy jó lesz-e a könyv. Írd meg, aztán majd meglátjuk! :)
2012. aug. 29. 10:25
 2/13 A kérdező kommentje:
Okéé:) Köszí.
2012. aug. 29. 10:27
 3/13 A kérdező kommentje:
Amúgy csak azt akartam kérdezni hogy hogyan folytassam.. Mi legyen a cselekmény mert van egy elképzelésem hogy az álmában megjelent lovat majd igazából látni fogja meg ilyenek csak kicsit megakadtam..
2012. aug. 29. 10:28
 4/13 anonim válasza:
Az hogy írás közben megakadsz néha az teljesen természetes, de te vagy az "író" valahonnan vegyél ihletet! :D
2012. aug. 29. 10:34
 5/13 A kérdező kommentje:
Hátoks.:))
2012. aug. 29. 10:45
 6/13 anonim ***** válasza:
80%

'Nagyonnegatív kommentekre nem vagyok kiváncsí'

Akkor most hagyd abba az írást. Ha író akarsz lenni, akkor szokj hozzá, hogy a kritikusok sem fognak kesztyűs kézzel bánni veled. Sokan le fognak húzni a sárga földig. Ha ezt nem bírod elviselni, akkor inkább felejtsd el az egészet.

Egyébként ebből a rövid részletből nem sok mindent lehet megállapítani.

2012. aug. 29. 12:20
 7/13 anonim ***** válasza:
87%
Szia! Hány éves vagy? Nekem az írásmódod kicsit gyerekes. Ne érts félre-nem rossz, de vannak benne hibák. Egy szerkesztő szépen kijavítgatná neked. Például: néhány szóismétlés, vesszőhibák, az ügyben-ezt kihagynám-, röhögtem, bakker, marha stb: ezek gyerekese nekem. De egyébként tetszik, javítgatások után szívesen elolvasnám. A helyedben úgy csinálnám, hogy írom folyamatosan és majd ha már kész van, csak akkor kezdek neki a javításnak.
2012. aug. 29. 13:52
 8/13 A kérdező kommentje:

első kommentelőő. azt csk azért irtam oda, mert márt láttam olyat hogy nem épeszű emberek szólogattak oda hozzá és én ezt akartam elkerülni. amúgy tudom hogy lessz kriktika is.

második: 13/L vagyok amúgy és igen lehet h néhány helyen javítani kell, de majd úgy csinálom ahogy mondtan. Köszi.:)

2012. aug. 30. 09:02
 9/13 A kérdező kommentje:
Amúgy ez nem egy komoly regénynek indult, hanem kicsit ilyen viccesnek. :DD
2012. aug. 30. 09:03
 10/13 anonim ***** válasza:

Naná, hogy érdemes folytatni!!! 13 éves vagy, szeretsz írni, csináld! Ki tudja, lehet, hogy tényleg író leszel. DE az is lehet, hogy nem, és AKKOR IS érdemes dolgoznod vele, mert az embernek nagyon sokat ad, ha komolyan veszi magát és a késztetéseit, és alkot, ahogy éppen viszi az ihlet.

Szabó Magda is gyerekkora óta írt, persze azok nem jelentek meg sehol, de nem is azért születtek. Hanem azért, mert akkor és ott megvolt a szerepük...

:)

2012. szept. 1. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!