Szerintetek lehetséges, hogy valaki jó művésszé váljon idővel? (gyakorlás és tanulás árán természetesen)
Szeretek rajzolni, viszont nem vagyok tehetséges. Amit csinálok, az az általános iskolai rajzórákról maradt meg nagyrészt, meg a netről tanultam. Hamarosan döntenem kell a továbbtanulásról és úgy gondoltam, hogy biztonság kedvéért egy OKJ-s képzésről is gondolkodok, ha nagyon nem menne a felvételi és az az igazság, hogy csak a művészeti képzésekkel tudtam azonosulni! Azt szeretném meg tudni, hogy ha keményen tanulnék és gyakorolnék (tanár segítségével, mert már kinéztem egyet) akkor tudnék e egy olyan szintet hozni, amivel már tudnék is kezdeni valamit?
Néhány rajz, hogy képet lehessen rólam kapni (tudom, hogy ennyi idősen (19/lány) nem nagy szám, de azért álmodozni csak nem bűn :S):
Anno hetedikben én is így kezdtem-bár nekem már előtte is nagy ambícióim voltak ezzel kapcsolatosan, szóval én mindig is törekedtem. Ha elmész egy OKJ-s képzésre lazán kijárod, én úgy hallottam egy-két portré modelltől, hogy nagyon rosszul rajzoló emberkék járnak oda. De hát OKJ-s képzésre nem is diplomás ember megy.
Amúgy egész jól nyomod, jó plasztikai érzéked van. Ha meg van hozzá az affinitásod akkor vágj bele, fel lehet ezt tornázni. Ha elég keményen dolgozol, akkor elérhetsz bármit. A megélhetésedet nem tudom megjósolni.
Szóval hajrá, mindenképpen érdemes belevágni, aztán majd kiderül a dolog!
-az előző vagyok-
Tudod, nekem egy bölcs ember azt mondta egyszer, hogy amit igazán szeretsz alázattal fogsz csinálni, és akkor nem kérdés, hogy megélsz-e belőle. :)
Ha igazán szereted majd csinálni ezeket a rajzokat, nem az fog lebegni a szemed előtt, hogy éhezel, vagy a diákhitel részletei miatt nem lesz hol laknod.
;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!