Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Kombinálható-e az élrím...

Hevesi Éva kérdése:

Kombinálható-e az élrím (kezdőrím) és a végrím? Szerintem igen! Új rímfajták jöhetnek létre; én duplarímnek neveztem el, és ezen belül is sok variáció lehetséges. A próbaversemet még fejeztem be, de kíváncsi lennék a véleményetekre!

Figyelt kérdés
Barna hűvösség bújt el a fagyban, / tarka levelek szállnak fel rajban, / szarka felcsörren, fázik a talpam, / marka az ősznek keményen, halkan/ (dupla bokor: aA aA aA aA) /megfogja mindazt, amit csak lehet, / meglopva a nyarat hívja a telet, / nem hozza vissza soha a tavaszt, / elfojtja bennem végleg a kamaszt. / (dupla páros: aA aA bB bB) /Hideg a reggel, állok egy parkban, / egyedül, várom, hogy felbukkanjon / rideg magányom. Bennem még halkan/ hegedű hangja sírja a sanzont, / (dupla kereszt: aA bB aA bB) /Edit Piaf-dal. A szerelmeit énekli/ tisztán, őt nem érdekli, / hogy a világ mit szól, a pipogya/ ember hogy süllyed irigység-tenger/ (saját: Éva-rím; sorrím a2, b2, c2, d2) /mocskába; ó nem! Tiszta az ének, / részeg üvölti sarki kocsmában, / vagy a színpad ad helyet a szónak;/ jónak, gonosznak vigasz a dala. / (saját; belső kereszt; aA Aa bB Bb) stb. Eddig jutottam

#vers #rím #élrím #kezdőrím #duplarím #új rím #Éva-rím #rímújítás #belső rím
2012. aug. 15. 09:46
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!