Lehetséges, hogy elveszett a tehetségem?
Figyelt kérdés
régebben éjszakákat rajzoltam át, a rajzaimat versenyekre küldték, volt, hogy nyertem is, de már kb. 2 éve nem tudok leülni rajzolni. órán firkálgatok, ötleteim is vannak, mindig felírom őket, ezerszer elővettem a ceruzáimat, festéket, papírt, de nem tudom már lerajzolni ami bennem van. kimentem külföldre egy évre és azóta van ez. mindig neki ülök, hogy most sikerül, de nem tudom már soha befejezni...2012. márc. 24. 21:40
1/10 anonim válasza:
Nem, a tehetség nem tud elveszni. De a gyakorlás minden műfajban nélkülözhetetlen. Tehát hosszabb kihagyás után nem biztos, hogy csak úgy kicsusszan egy festmény, rajz belőled. A másik pedig a lelkiállapot, ami megakadályozhat az alkotásban. leginkább, ha túl jól érzi magát az ember, igazán mélyeket alkotni szenvedve lehet:) Szerintem kezd el rajzolgatni, apróbb dolgokat, ne komplett művekre törekedj, tanulj, gyakorolj, és újra belekerülsz.
3/10 A kérdező kommentje:
soha nem voltam még ilyen rossz lelkiállapotban, mint most, ezért is vagyok kétségbe esve, mert nem tudok hova menekülni. köszönöm a tanácsot, valóban lehet, hogy először meg kéne elégednem a kisebb rajzokkal, firkákkal.
2012. márc. 24. 21:53
4/10 anonim válasza:
A túl rossz lekiállapot is kiválthat azért "alkotói válságot". Ezekszerint nálad ez a gond. Gondolom egyénfüggő.
5/10 anonim válasza:
majd visszajön, én egyszer 7 évig nem foglalkoztam valamivel, ami érdekelt, de visszajött... most 2 éve egy másik dolognál álltam így le, de ez is visszajövőben van :)
6/10 anonim válasza:
meríts ihletet, mások képeiből és zenékből
http://www.youtube.com/watch?v=8UVNT4wvIGY nekem ebből sikerült
7/10 A kérdező kommentje:
ihletem az van rengeteg, de nem tudom papírra vinni.
2012. márc. 25. 18:57
8/10 anonim válasza:
akkor tanulj meg rajzolni egy tanártól és aztán majd sikerülni fog... ha nem az ihlet a baj akkor csak a képességeiddel van a baj, de ne aggódj azt lehet fejleszteni a lényeg a mondanivaló...
9/10 A kérdező kommentje:
nem a képességemmel van a baj, szerintem az szinte nem számít-én is úgy gondolom, hogy sokkal inkább a mondanivaló-, hanem egyszerűen ha le is ülök rajzolni nem tudom befejezni, nem tudok elmélyülni benne, régebben nem túlságosan volt fontos számomra, hogy mi a végeredmény, hanem, hogy közben mit érzek, hogy megkönnyebbüljek, mostanra ez teljesen megváltozott, nem tudom mit tehetnék ez ellen.
2012. márc. 25. 19:43
10/10 anonim válasza:
Nem a tehetséged veszett el csak kellene melléd valaki aki segít kimászni a zsákutcából amibe belekerültél. Ezt így most nem tudom neked megmondani hogy hogyan mert látnom kellene a régi és a mostani munkáidat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!