Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Lehetséges, hogy elveszett a...

Lehetséges, hogy elveszett a tehetségem?

Figyelt kérdés
régebben éjszakákat rajzoltam át, a rajzaimat versenyekre küldték, volt, hogy nyertem is, de már kb. 2 éve nem tudok leülni rajzolni. órán firkálgatok, ötleteim is vannak, mindig felírom őket, ezerszer elővettem a ceruzáimat, festéket, papírt, de nem tudom már lerajzolni ami bennem van. kimentem külföldre egy évre és azóta van ez. mindig neki ülök, hogy most sikerül, de nem tudom már soha befejezni...
2012. márc. 24. 21:40
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem, a tehetség nem tud elveszni. De a gyakorlás minden műfajban nélkülözhetetlen. Tehát hosszabb kihagyás után nem biztos, hogy csak úgy kicsusszan egy festmény, rajz belőled. A másik pedig a lelkiállapot, ami megakadályozhat az alkotásban. leginkább, ha túl jól érzi magát az ember, igazán mélyeket alkotni szenvedve lehet:) Szerintem kezd el rajzolgatni, apróbb dolgokat, ne komplett művekre törekedj, tanulj, gyakorolj, és újra belekerülsz.
2012. márc. 24. 21:47
 2/10 anonim ***** válasza:
*kezdj
2012. márc. 24. 21:48
 3/10 A kérdező kommentje:
soha nem voltam még ilyen rossz lelkiállapotban, mint most, ezért is vagyok kétségbe esve, mert nem tudok hova menekülni. köszönöm a tanácsot, valóban lehet, hogy először meg kéne elégednem a kisebb rajzokkal, firkákkal.
2012. márc. 24. 21:53
 4/10 anonim ***** válasza:
A túl rossz lekiállapot is kiválthat azért "alkotói válságot". Ezekszerint nálad ez a gond. Gondolom egyénfüggő.
2012. márc. 24. 21:55
 5/10 anonim ***** válasza:
majd visszajön, én egyszer 7 évig nem foglalkoztam valamivel, ami érdekelt, de visszajött... most 2 éve egy másik dolognál álltam így le, de ez is visszajövőben van :)
2012. márc. 24. 22:03
 6/10 anonim ***** válasza:

meríts ihletet, mások képeiből és zenékből

http://www.youtube.com/watch?v=8UVNT4wvIGY nekem ebből sikerült

2012. márc. 25. 18:51
 7/10 A kérdező kommentje:
ihletem az van rengeteg, de nem tudom papírra vinni.
2012. márc. 25. 18:57
 8/10 anonim ***** válasza:
akkor tanulj meg rajzolni egy tanártól és aztán majd sikerülni fog... ha nem az ihlet a baj akkor csak a képességeiddel van a baj, de ne aggódj azt lehet fejleszteni a lényeg a mondanivaló...
2012. márc. 25. 19:35
 9/10 A kérdező kommentje:
nem a képességemmel van a baj, szerintem az szinte nem számít-én is úgy gondolom, hogy sokkal inkább a mondanivaló-, hanem egyszerűen ha le is ülök rajzolni nem tudom befejezni, nem tudok elmélyülni benne, régebben nem túlságosan volt fontos számomra, hogy mi a végeredmény, hanem, hogy közben mit érzek, hogy megkönnyebbüljek, mostanra ez teljesen megváltozott, nem tudom mit tehetnék ez ellen.
2012. márc. 25. 19:43
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem a tehetséged veszett el csak kellene melléd valaki aki segít kimászni a zsákutcából amibe belekerültél. Ezt így most nem tudom neked megmondani hogy hogyan mert látnom kellene a régi és a mostani munkáidat.
2012. márc. 26. 01:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!