Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Művésznek lenni egyenesen...

Művésznek lenni egyenesen arányos a szegénységgel? Illetve hogyan lehet művészetből meggazdagodni?

Figyelt kérdés

2012. aug. 8. 21:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Magyarországon jelenleg 10-15 ember él meg íróként például. Nem tudom más művészeti ágakon mi a helyzet. Úgy sejtem a festészet menőbb... Nekem ha csak jövedelemkiegészítés lesz az írás, már boldog leszek.
2012. aug. 10. 08:51
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

nem feltétlen, egy iparművész szerintem könnyebben megélhet, sőt, akár gazdagon is élhet, úgy, hogy nem megy a munka rovására. példa: Alexander McQueen mindig is művészi módon állt a textiltervezéshez, óriási sikere volt a halál előtti években, és nézd meg a ruháit, nem adott lejjebb. Formatervező művész, média designer is kereshet sokat, anélkül, hogy a művészet "rovására" menne a dolog.

A képzőművészeteknél szerintem már más. Festészetből, grafikából nem lehet olyan jól megélni. Nincsen vevő, csak a kiállítások vannak, de oda sok ember nem jut el.

2012. aug. 12. 11:28
 13/17 anonim ***** válasza:

Részben az a gond,hogy az emberek többségének kevés pénze van. Így azok a művészeti ágak sikeresek a művészetet kedvelők körében,amelyre az egyes embernek keveset kell áldozni, a művész pedig sokszor meg tudja ismételni.

Egy festményt egyszer hoz létre a festő és csak egy ember veheti meg. Egy zeneszámot sokan meghallgathatnak egy koncerten.

2012. aug. 13. 11:30
 14/17 kamichu válasza:

a válasz egyszerű...sehogy

ha megnézed az eddigi művészeket, nagy részük csak halála után lett elismert és híres

amennyiben úgyérzed te különleges tehetség vagy próbálkozz...de ha nem tudsz a többinél megkapóbbat produkálni,akkor kár erőlködni...pláne Mo-n...talán külföldön több sikerrel lehetne járni...(ott van is pénze az embernek megvenni egy képet,esetleg kisebb szobrokat)

2012. aug. 14. 14:18
 15/17 balkalolka ***** válasza:
80%

"hogyan lehet művészetből meggazdagodni?"

Politikai kapcsolatokkal.

2012. aug. 15. 07:49
 16/17 hayabusa1300 válasza:

Ha igazi művész vagy akkor, bárhogy is van te vagy a leg gazdagabb a világon.

Valahogy megkel próbálnod ezt meg osztani másokkal, ez a művészetedtől függ hogyan nteszed, csak ne ad fel soha!!

2012. aug. 15. 19:21
 17/17 anonim válasza:
Professzionális művészként meg lehet élni, ez ugyanis azt jelenti, hogy a művészetedért kapsz fizetést, pl. énekművészek azaz operaénekesek.
2012. szept. 14. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!