Linkelnétek nekem olyan mesét, vagy gyermekverset, ami állatokról szól, és nagyon aranyos, vagy vicces?
Ennél gyerekekhez szólóbbra gondoltam, bár ez is írtójó:)
Illusztrációkat készítek, és olyan verseket, meséket keresek, amiket még nem ismerek, és még nem él semmilyen kép róluk a fejemben. A linkelt versek ilyen szempontból pont ilyenek:) Köszönöm, ment a zöld kéz.
Az a baj, hogy ami nagyon aranyos, kedvenc állatos mese, azok nekem (meg szerintem másoknak is) nagyon összekapcsolódnak az eredeti illusztrációkkal.
De most próbálom megerőltetni magam, hátha eszembe jut valami. Egyelőre A tücsök meg a hangyák jutott eszembe, mert a fiam kedvence, de gondolom ezt ismered már, úgyhogy biztos társítottál hozzá valami képet magadban.
Esetleg Lázár Ervinnek vannak állatos meséi is: [link] De ezek is elég ismertek.
Morgenstern: A kőökör
Van egy verse a teknősről is, de azt csak németül tudnám linkelni Pedig a magyar fordításban van egy bravúros rím.
Igen, második kommentelő rátapitott a lényegre:) Azért keresek én is itt, mert, amiket én és a nagy átlag ismerünk, annak a rajzai, megfogalmazása, jellegzetes jelenetei is ismertek.. Ezért kellenének kicsit ritkábban hallott, de hasonlóan jó mesék/versek, mint pl az általad is említett Tücsök és a hangya.
Az utolsónak pedig köszönöm!:) Őt sem ismertem eddig:)
Ezekből válogathatsz (Magyar Elektronikus Könyvtár):
Itt írd be a témánál hogy: mese, aztán alatta a "keres".
Kidob egy csomó letölthető (vagy közvetlenül olvasható) művet.
Persze, illetve akár a google-ba is beírhatom, hogy mese, és kidob minimum 20 millió találatot. Talán a Magyar Elektronikus Könyvtár kevesebbet talál, ebben igazad van.
De köszönöm a linket, majd egyszer végigolvasom biztosan mindet, addig is haladjunk picit lassabban, és céltudatosabban: ha valaki ismer állatos verset/mesét, ami kevésbé ismert, és ő maga szereti valamiért, akkor hálás lennék a linkjéért:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!