Nagy-Britanniában aranyos kisvárosok, ahová szívesen letelepednél?
Óóóó, hát ott aztán kis ékszerdobozok vannak! :) Chester, Windemere, a skót határvidék (the Borders) álomszép, Wales tündérfalat, York, o jaj, feljöttek a szép emlékek!
:))) Köszi, hogy kiírtad a kérdést, most van miről álmodozni :)
Köszi! :)
IMÁDNI fogod!!! Tényleg olyan sok ilyen igazi kisváros van, hangulatosak, szépek, kedvesek! De visszamennék!
Ja, és a zöld dimbek-dombok, a birkák, ahogy fehérlenek rajta, a tehenek, ahogy ottfelejtik az arcukat, ahogy elhaladsz előttük, mint akik most látnak először embert... :) És a "public footpath"-ek, ahol keresztezik valaki birtokát, ott, hogy az állatok ne szökjenek meg, egész agyafúrt megoldásokat találnak ki, hogy a sétáló bejusson, de az állatok bent maradjanak. Pl. át kell másznod a kőfalon a bevert fadarabokon, vagy V-alakú zsilipes kapu van, vagy rács lerakva, amin az emberláb megmarad, de a tehénláb becsúszna.... nincs 2 egyforma megoldás, hihetetlen!
Nézd meg "Az angol, aki dombra ment fel, de hegyről jött le" c. filmet (The Englishman who went up a hill, but came down a mountain), illetve ... jaj, mit akartam még mondani????... elfelejtettem... Na mindegy, ha eszembe jut,még írok!
:)
Szia, itt vagyok megint!
Na, hát romantikus házakat is nagyon tudnak építeni az angolok/skótok/wales-iek/írek... de a legeslegszebb - és azt javaslom, ide költözz be! :) -- az Abbotsford House a gyönyörű skót határvidéken. Walter Scott háza volt...
Igen!
"Legelőjén fű kövér" :) amitől a tej és a vaj elsőrangú!
Kóstoljátok meg egyszer a méregdrága Kerrygold ír vajat, itthon is kapható. Egyszerűen isteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!